El Programa Català de Refugi busca mentors al Maresme

mentors

El Programa Català de Refugi, que dona suport a les persones refugiades que han fugit del seu país d’origen, està buscant persones al Maresme que ajudin als membres d’aquest col·lectiu a assolir l’autonomia socioeconòmica. L’objectiu és ampliar la xarxa de persones mentores, la que actualment diuen que és massa escassa a la comarca. Aquestes persones mentores són les que acompanyen als sol·licitants de protecció internacional o asil en el procés d’aprendre i consolidar la llengua, descobrir i integrar-se en el seu nou entorn i ampliar la seva xarxa social.

L’objectiu de la mentoria és que les persones refugiades establertes a Catalunya puguin ser el màxim autònomes per adaptar-se la realitat d’aquí.
En aquests moments hi ha actives 9 relacions de mentoria a la comarca (6 a Mataró, 2 a l’Alt Maresme i una a punt de començar a Montgat). Des del Consell Comarcal del Maresme, però, fan una crida ampliar la xarxa especialment a l’Alt Maresme. Les persones interessades poden contactar directament amb el Programa de Mentoria de la secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania a través del telèfon 93 270 16 89 o per correu electrònic grupsacollida.tsf@gentcat.cat.

Tota persona de més de 25 anys pot ser mentora. Tan sols cal crear un grup entre 2 i 5 persones, passar una entrevista i participar en una formació inicial. Un cop finalitzat aquest procés, s’emparellen els grups i comença la mentoria que consisteix en trobades setmanes de 2 a 4 hores, durant 8 mesos i fins a un any prorrogable.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat