Consells pràctics per fer front a l’onada de calor

Protecció Civil ha activat l’alerta per onada de calor, que afectarà especialment les comarques interiors i també l’Alt Empordà. No obstant això, el Servei Meteorològic de Catalunya avança que també al litoral hi haurà una escalada dels termòmetres i que es podria arribar a valors de fins a 35 graus.

En previsió dels efectes de l’onada de calor sobre els col·lectius més vulnerables, es recomana a la ciutadania hidratar-se molt sovint, evitar sortir al carrer en les hores de màxima insolació i que les persones que treballen a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra.

Igualment, s’aconsella les persones que surten a fer esport com ara anar a córrer o amb bicicleta, que ho facin en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre. També visitar periòdicament els familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades. I als ciutadans amb mascota, Protecció Civil els aconsella treure-la a passejar en les hores més fresques, que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que sigui a l’ombra.

Tot i que els mapes han rebaixat la calorada inicialment prevista per aquesta setmana, sembla que les temperatures elevades es mantindran ben bé fins el cap de setmana, quan es començaran a desinflar de forma clara.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *