El projecte de l’aparcament de Can Saleta entra d’urgència al Ple Municipal de desembre

El Ple Municipal tancarà l’activitat de l’any 2022 amb una sessió ordinària que abordarà el projecte d’aparcament de Can Saleta. Un assumpte que ha entrat en l’ordre del dia per la via d’urgència, a última hora, amb l’objectiu que l’Ajuntament de Calella pugui anar avançant feina i tenir-ho tot a punt per quan es pugui començar a executar, complint així amb el compromís adoptat davant el Departament de Salut dins dels acords per a l’ampliació de l’Hospital comarcal Sant Jaume. La proposta que se sotmetrà a votació dels grups polítics municipals consisteix en què sigui Gestvia qui l’assumeixi i faci els encàrrecs que se’n derivin, començant per la redacció del projecte que permetrà determinar les característiques tècniques de la infraestructura i el seu cost exacte. Les estimacions actuals apunten que tindria capacitat per a 420 places d’aparcament i que caldria invertiri poc menys de 4 milions d’euros.

En declaracions a Ràdio Calella TV, l’alcalde ha explicat que s’activa el projecte d’aparcament de Can Saleta un cop feta la modificació del pla urbanístic del sector hospitalari, ara en revisió i pendent d’aprovació per part del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya. Marc Buch ha detallat els passos que s’hauran de seguir a partir d’ara:

Ara toca fer l’encàrrec a Gestvia perquè iniciï l’expedient, començant per la redacció del projecte i l’encàrrec del Pla de viabilitat econòmica, que hauran de retornar al Ple Municipal per a la seva aprovació, fins i tot la possibilitat que l’empresa municipal de mobilitat s’endeuti per finançar la inversió. Un cop enllestit això, i Salut hagi fet el traspàs de la titularitat dels terrenys, ja es començaran els treballs de construcció de l’aparcament.

Per Buch, la proposta que es trasllada aquest dijous al Ple Municipal és una senyal inequívoca que el projecte d’aparcament a Can Saleta però sobretot l’ampliació de l’hospital de Calella tiren endavant. Destaca que des de l’Ajuntament de Calella sempre s’ha sigut clar en aquest aspecte, malgrat el remor polític.

Sempre hem dit que el projecte tira endavant, s’està fent un treball constant. I llançar un missatge clar: l’Ajuntament avança i sabem que Salut també ho fa per complir amb el compromís del nou hospital.

L’encomana del projecte a Gestvia ha entrat en l’ordre del dia de la sessió ordinària de desembre per la via d’urgència. Es debatrà un cop resolts els altres assumptes previs, entre els quals destaca la modificació del POUM per diversos motius.

ALDI SUPERMERCAT ROSER 1 20221118Un d’ells, per formalitzar el canvi d’usos de la planta -2 del sector urbanístic del Mujal perquè l’espai s’integri al futur museu on es conservaran i exposaran els vestigis de la vil·la romana de Calella. D’aquesta manera, sota terra, només la planta -1 estarà destinada a aparcament.

A mesura que evolucionava el projecte es va anar veient que la importància de les restes arqueològiques també creixia, i com que la voluntat ha estat sempre conservar-les i fer-les visitables en un entorn museològic, es canviaran els usos de la planta -2 perquè es destini a ús d’equipament.

Per fer-ho possible, l’Ajuntament haurà d’arribar a un acord amb l’empresa promotora per obtenir la propietat de la planta -2 perquè s’integri al futur museu de la vil·la romana de Calella. Fins ara, s’havia previst el lloguer de l’espai per destinar-lo a aparcament gestionat per Gestvia, amb opció de compra.

L’altra punt destacat de la proposta de modificació del planejament urbanístic té per objectiu posar facilitats als propietaris de locals comercials en planta baixa perquè el puguin destinar a habitatges dotacionals de lloguer assequible. Només en aquest supòsit, i seguint la normativa catalana, es planteja un canvi d’articulat per augmentat la densitat de construcció a una ràtio d’1 habitatge per cada 70 metres quadrats i que la superfície mínima passi de 50 a 36 metres quadrats.

Amb la reducció de superfície i l’increment de densitat posem facilitats perquè les plantes baixes i alguna planta primera es pugui destinar a habitatge dotacional (…) El que es proposa al Ple és que afecti a tot el nucli antic i a l’eixample.

Només quedaran excloses les àrees d’urbanitzacions.

El Ple Municipal de desembre s’ha convocat per aquest dijous i començarà a les 17.30h, en retransmissió en directe per Ràdio Calella TV. Si no hi ha cap imprevist, serà l’últim del 2022, a l’espera que es convoqui el ple de pressupostos, presumiblement a finals de gener.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *