El propietari dels Banys Lluís creu que l’incendi va ser intencionat

El propietari dels Banys Lluís de Sant Pol de Mar, ha assegurat en declaracions al programa La Ciutat que l’incendi que va calcinar l’establiment va ser intencionat. Així de contundent ho ha dit Lluís Pla després d’assegurar que tenia constància que en el restaurant hi vivien alguns joves des de feia uns dies i que va ser ell mateix qui ho va notificar a la Policia Local de Sant Pol de Mar el passat 8 de gener. Ha apuntat aquests joves com a culpables del foc i ha assegurat que hi ha un testimoni que provaria la seva hipòtesi. Amb tot, Pla ha lamentat el tràgic final de l’emblemàtic establiment i ha aprofitat l’ocasió per desmentir que hagi de cobrar una important indemnització per l’incident.

El propietari de l’establiment, en desús des del passat juliol, ha dit que en tenir constància que hi havia joves passant la nit a l’interior va notificar-ho a la Policia Local de Sant Pol de Mar. Això va ser divendres passat dia 8, quan Pla assegura que uns quants joves van fer-hi una festa, on van fer inclús una foguera. Pla ha reiterat que la policia en tenia constància. 

Vaig notificar fa dies a la Policia Local amb trucada telefònica i verbalment que hi havia tot un seguit de nens joves que anaven allà a beure i a fer festes, inclús feien foc i tot. Vaig demanar que la policia baixés allà perquè tenia por que es fes un incendi. I dit i fet.

Pla ha relatat que era coneixedor de qui passava les nits allà. De fet assegura haver avisat a un dels joves, el dia anterior a l’incendi, que ja no podria dormir més enllà perquè anaven a desmuntar el local. Motiu pel qual, segons el relat de Pla, el jove s’hauria enfadat i podria haver provocat el foc de manera intencionada. 

Un d’ells es quedava a dormir perquè tinc proves del jaç. El dia abans de l’incendi li vaig dir que no podria dormir més perquè veníem a desmuntar. Penso que és provocat perquè hi havia 2 ampolles d’amoníac buides i van cremar tota una pila de plàstic que teníem per llençar. Si vols fer foc per escalfar-te no cremes plàstic. A més, tenim un possible testimoni que segons sembla, ho va veure.

També ha negat la rumorologia que corre pel poble, que assegura que el mateix Pla hauria provocat l’incendi per cobrar una indemnització de l’assegurança. De fet, ha explicat que ni tan sols en tenia una que cobrís incendis.

La gent de Sant Pol va dient que això ho he fet intencionadament per cobrar l’assegurança. Vull deixar clar que només teníem una assegurança de responsabilitat civil per si passava alguna cosa a tercers, perquè sempre érem allà i no esperàvem que passes una cosa així.

Pla ha quantificat els danys en més de 150.000 euros, el cost que va tenir la darrera reforma i ha lamentat que 100 anys d’història finalitzin així.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *