Ponsdomènech (ERC): “La negociació del pressupost no serà un intercanvi de cromos”

El cap de l’oposició a l’Ajuntament de Calella, el republicà Xavier Ponsdomènech, ha reclamat un canvi en la dinàmica negociadora del pressupost municipal per al 2021, que el Govern de Montserrat Candini encara no ha iniciat. Diu que l’actual context de crisi sanitària, social i econòmica exigeix un major coneixement de la proposta de comptes a nivell d’ingressos i despeses per així fer propostes i arribar a acords que repercuteixin en el conjunt de la població i amb l’objectiu de la màxima recuperació. En una entrevista al programa La Ciutat, Ponsdomènech ha lamentat que l’única informació que han rebut ha estat per mitjà d’un correu electrònic del portaveu Josep Torres en què se’ls indica que el ple d’aprovació es convocarà per a la segona quinzena de febrer. Més tard del que apuntava ahir l’alcaldessa. La falta d’informació i la poca predisposició a obrir-se a la col·laboració han estat dues de les crítiques que el líder d’Esquerra ha llançat a l’executiu. Una tònica des de l’inici de l’actual mandat municipal.

En diverses ocasions durant l’entrevista, Xavier Ponsdomènech ha utilitzat la frase “fem-ho junts”, adreçant-se al Govern de Montserrat Candini. També li proposa i li demana de cara a la negociació pressupostària dels comptes per al 2021, dels quals diu encara no n’han rebut cap informació. Adverteix que no s’avindran a limitar-se a enviar un llistat amb propostes d’inversió, sinó que voldran treballar en totes les partides, ingressos i també despeses. I que en funció d’això, decidiran què hi voten.

Volem ser molt rigorosos, no serà un intercanvi de cromos (…) vindrà condicionat per com s’ha dut a terme la negociació i si la línia del govern s’ajusta a la nostra. No tindríem cap inconvenient, si ens avenim, per què no els hem d’aprovar?

El cap de l’oposició ha posat en qüestió les prioritats que ha tingut el Govern a nivell d’inversió i despesa, posant d’exemple la campanya de promoció turística És Calella que va costar 100.000 euros d’inici, als que s’hi han de sumar els 15.000 euros de l’estudi sobre la repercussió que ha tingut. I segons Ponsdomènech, s’ha encarregat a una empresa vinculada a l’agència Vitamine, alhora relacionada amb “càrrecs polítics del partit”.

A l’inici de l’entrevista, ha anunciat que aquesta tarda se celebrarà la reunió del consell d’administració de Gestvia que han forçat Esquerra, Calella en Comú i la CUP per accedir a la informació relativa a les últimes decisions sobre aparcament. I ha dit Ponsdomènech que proposaran, per exemple, que s’apliquin mesures al Toyca per garantir la rotació de vehicles. Per exemple, amb un rellotge horari.

També ha reiterat la seva oposició al projecte de centre cívic a Can Saula, que Esquerra considera s’ajustaria més a un espai de cultura. Ponsdomènech retreu que sobre això tampoc en tenen informació, que ni tan sols han pogut visitar la finca com sí han pogut fer altres entitats; i que en tot cas la reclamaran. Perquè, segons ha avisat, no pot convertir-se en un MUTUR 2.

No volem que sigui un MUTUR 2 perquè no sabem com repercutirà en el municipi a nivell de costos. Volem que quedi clar quin manteniment tindrà i quin és el projecte d’intervenció de la casa, encara que siguin diners que arriben de la Diputació. S’hauran de modificar elements de la casa que potser tenen més de 100 anys?

Per als republicans, les opcions d’ubicació del centre cívic són la Fàbrica Llobet-Guri, amb un pla d’usos encara per desplegar, o l’Espai Mercat, també pretès per l’Espai Caixa.

Ponsdomènech ha posat de relleu com d’insistents han estat i són encara per aclarir si el servei de recollida de la brossa s’està prestant correctament i segons contracte a Calella. Després de la reunió amb l’empresa Urbaser, reconeix que els dubtes es dirigeixen a l’acció fiscalitzadora que ha de fer l’Ajuntament. Han demanat les actes de les reunions mensuals a les que hi ha d’assistir el regidor responsable i que s’han de recollir en actes.

Estem demanant aquestes actes, que són mensuals, per veure què s’ha parlat i si la regidoria està fent la fiscalització que li correspon. No ho podem carregar tot a l’empresa Urbaser, hem de saber si l’Ajuntament compleix amb la seva responsabilitat.

En aquest sentit, Ponsdomènech avala la gestió d’Urbaser i assegura que, per les informacions que tenen, no només Las Vegas estaria fent una mala gestió de la brossa.

A la reunió que vam tenir amb l’empresa i la regidoria, a més del personal de l’Ajuntament, així s’apunta. I sembla que no és l’únic hotel que té aquestes pràctiques. Ens ho ha dit personal de l’Ajuntament.

El cap de l’oposició ha replicat l’alcaldessa Montserrat Candini, que ahir emplaçava Esquerra i Calella en Comú a demostrar la seva voluntat de col·laboració lluitant per aconseguir diners dels Pressupostos Generals de l’Estat. Com ha fet el seu PDeCAT. Ponsdomènech li ha respost:

Jo li dono la volta. Practiquem política de poble, avisi’m que va a Madrid per demanar una partida per a Calella, com a ERC podrem fer força plegats. I segona, si faig com l’alcaldessa i vaig a Madrid per buscar una ajuda per l’hotel Corona, que és un projecte molt llaminer i que ella s’hi va mostrar en contra, el tirarà endavant si rebem els diners?

Xavier Ponsdomènech no s’ha volgut pronunciar sobre la necessitat o no de posposar les eleccions perquè diu que la decisió s’ha de prendre en base criteris científics. Això sí, ha dit que personalment li molesta que el PSC colli perquè se celebrin “per interès propi”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *