El PSC demana als partits “fer pinya” per exigir més finançament per a l’Hospital de Calella

Torres, a l'esquerra de la imatge, va assitir a la manifestació contra les retallades en sanitat del 2013

Els socialistes calellencs veuen “inconcebible” que aquest 2017 no s’incrementi la partida pressupostària per a l’Hospital de Calella i, en general, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. El portaveu del Grup Municipal i segon tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Calella, Josep Torres, reclama mesures amb caràcter immediat per resoldre l’estat d’infrafinançament que pateix el centre des de l’any 2010, amb efectes sobre la pròpia infraestructura hospitalària, l’instrumental i el pressupost corrent.

L’agrupació local socialista avala de totes totes l’esmena que el seu Grup Parlamentari ha presentat sobre el projecte de Pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2017, que manté l’aportació per al consorci sanitari del territori. Torres denuncia que el centre hospitalari calellenc està “al límit” i reclama la unitat política del territori a l’hora de traslladar la petició al govern català.

“Ha arribat el moment de fer pinya, que tots treballem en la mateixa direcció perquè, diguéssim, ens hi va la vida”, ha advertit Torres en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV. “Cal treballar a partir de realitats i això implica que hi hagi una partida ja per aquest 2017, sinó tornarem a parlar de promeses en un moment d’alta inestabilitat política”, ha afegit.

En aquest sentit, Torres coincideix amb l’objectiu de l’esmena pressupostària que també ha presentat Catalunya Sí que es Pot, recollint la petició d’ICV de Calella.

No nega la necessitat de planificar i calendaritzar inversions per posar al dia les infraestructures i la maquinària mèdica, però insisteix que “no es pot continuar així perquè la situació és insostenible”, ha dit Torres. “S’ha anat agreujant des del 2010 i ara estem fatal a nivell de recursos, pressupost, material quirúrgic i d’urgències. No demanem miracles ni impossibles, sinó que es comenci a treballar ja aquest 2017”, ha reblat.

El portaveu socialista afirma que aquest assumpte s’ha abordat a nivell del Govern Municipal i que el compromís és clar i ferm. En aquest sentit, recorda que s’han fet els deures facilitant el desenvolupament del projecte per ampliar el servei d’Urgències. “El govern de Calella ha fet els passos adequats fent la permuta de terrenys per possibilitar l’ampliació d’Urgències, dons comencem per aquí que seria el més bàsic juntament amb els quiròfans”, considera el tinent d’Alcaldia.

Pel portaveu del PSC de Calella cal abordar la problemàtica del servei sanitari al territori des d’una perspectiva global, dins la qual tampoc caldria oblidar, diu, les reivindicacions de la planilla.

Podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Josep Torres aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *