El Banc de Sang i Teixits fa una crida a la solidaritat durant la Marató 2.0

Del 13 al 20 de gener, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya organitza la Marató 2.0. Té un doble objectiu: augmentar el nivell de reserves, que es troba a mínims després del període nadalenc, i de l’alta, donar a conèixer el grup sanguini de cadascú de nosaltres.

La responsable de Promoció del Banc de Sang i Teixits, Gala Cortel, ha destacat durant una entrevista a l’InfoMigdia la importància d’obtenir donacions del donant universal, el grup zero negatiu.

6 de cada 10 catalans no sap quin és el seu grup sanguini, tot i ser una dada molt important en la pràctica clínica. La Marató 2.0 que començarà aquest divendres i s’allargarà una setmana permetrà que els nous donants el descobreixin. Gala Cortel ha explicat que a hores d’ara només hi ha sang per a 6 dies. Es necessiten entre 800 i 1000 donacions diàries per donar resposta a tots els malalts dels hospitals de Catalunya.

La Marató 2.0 es farà a les seus habituals de donacions, el més pròxim és l’Hospital de Mataró, no hi haurà unitats mòbils com es fa en d’altres campanyes. Aquest any s’afegeixen a la crida les institucions del país, i passaran a ser seus ajuntaments de les quatre capitals de província i també la Generalitat.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *