El pubillatge comarcal es renova aquest dissabte a Calella

Els representants del Pubillatge del Maresme 2021 s’acomiadaran aquest dissabte a Calella

Les pubilles i hereus de les poblacions del Maresme es trobaran aquest dissabte a Calella amb motiu de l’acte de proclamació dels nous representants del pubillatge comarcal. Agafaran el relleu de Ruth Maresma (Tordera) i Oriol de Antonio (Arenys de Mar), que van ser elegits fa un any a Argentona. És un acte que organitza el Foment de les Tradicions Catalanes i que compta amb la col·laboració de l’Associació del Pubillatge de Calella i de l’Ajuntament, que obrirà les instal·lacions del Complex Esportiu Tomàs Claramunt perquè els nois i noies que participin en el procés puguin preparar-se per a la cerimònia i després fer-hi nit.

Els calellencs Clàudia Mateo i Jordi Pascual opten als títols comarcals que es proclamaran aquest dissabte al Passeig Manuel Puigvert com a cloenda del procés d’elecció dels nous representants del pubillatge del Maresme que organitza l’entitat encarregada de vetllar de la tradició.

Segons la presidenta de l’Associació del Pubillatge, Adela Castellà, ser els amfitrions de l’acte pot ajudar a donar-la a conèixer i fer-ne promoció entre els joves de Calella, després de dos anys complicats per trobar candidats a pubilla i hereu.

Aquesta situació ens ha anat molt bé per profit nostre i per donar a conèixer el pubillatge, que és una tradició catalana important que s’ha de mantenir i potenciar.

Des de Calella es prepara la jornada de dissabte amb molta il·lusió. Els aspirants hauran de fer un examen de coneixements sobre el Maresme i se’ls farà una entrevista personal. El jurat que estarà integrat per membres del Foment de les Tradicions Catalanes i representants del territori obrirà deliberacions i prendrà la decisió que es donarà a conèixer a la tarda. L’acte oficial de proclamació es farà al Passeig Manuel Puigvert (18.30h).

S’espera que hi assisteixin una setantena de persones, que podran preparar-se i fer nit a les instal·lacions del Complex Esportiu Tomàs Claramunt que cedeix l’Ajuntament de Calella.

Es calcula que seran una setantena de persones (…) Ho tenen tot molt ben preparat: porten el seu matalàs i la roba per canviar-se. A més, s’ajuden entre ells, cosa que considero és molt important. Si en algun moment un té un problema amb el matalàs, se li fa lloc i problema solucionat.

Aquest dissabte, els actuals representants comarcals posaran el punt i final al seu any de pubillatge. La torderenca Ruth Maresme porta la banda de Pubilla del Maresme 2021 i l’arenyenc Oriol de Antonio, el faixí que el distingeix com Hereu del Maresme 2021. De Mataró és la primera Dama del Maresme, Marta Rocamora; i de Canet de Mar, la segona Dama del Maresme, Ariadna Soler. Ricard Zanca, de Sant Pol de Mar, afronta les seves últimes hores com a primer Fadrí del Maresme, i Joan Grèbol, de Pineda de Mar, segon Fadrí Comarcal. A ell encara li queden uns quants mesos d’Hereu de Catalunya. Se’l va proclamar el novembre del 2021.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *