El pinedenc Joan Grèbol llueix la faixa blanca d’Hereu de Catalunya

Catalunya ha renovat els títols nacionals de Pubilla i Hereu, i un d’ells s’ha quedat al Maresme. El pinedenc Joan Grèbol s’ha fet amb el faixí blanc que distingeix al representant del pubillatge després d’haver estat proclamat en el certamen celebrat el 25 d’octubre a Seva (Osona). Té 20 anys, estudia quart curs de Química a la UdG i diu que li agrada estar vinculat al teixit associatiu de Pineda de Mar i participar en les activitats que se celebren. Ell va entrar en el món del pubillatge de la mà del Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar. Va ser Hereu de Pineda del 2019 i segon Fadrí comarcal.

Joan Grèbol reconeix que encara no ha acabat d’assimilar la seva proclamació com a Hereu de Catalunya 2021. Afronta el curs amb il·lusió i convençut de la feina que li tocarà fer en un temps en què la tradició està en hores baixes en alguns pobles i ciutats com Calella.

El que ha de fer un títol nacional és acabar de guiar les pubilles, dames, hereus i fadrins, també els petits, perquè coneguin la cultura catalana i s’obrin a més tradicions, llocs i persones.

L’Hereu de Catalunya explica que cal fer difusió de la importància del pubillatge per al país, com una tradició que permet preservar cultura i identitat. En una entrevista a La Ciutat, Joan Grèvol ha comentat com van ser les proves del Certamen Nacional celebrat a Seva (Osona) a la que es van sotmetre els 17 aspirants al títol nacional. Van ser 21 candidates per al títol de Pubilla de Catalunya, que ostenta Marta Ferret, de Sitges.

El càrrec porta implícita una tasca de representació arreu del país que haurà de combinar amb els estudis de Química. Accepta que això farà que vegi menys a la família i als amics, però alguns compromisos –diu Grèbol– li fan especial il·lusió.

El dia de Sant Jordi hi ha una rebuda institucional als títols nacionals, quan el president de la Generalitat regala un llibre i una rosa. Hauré d’anar a Palau i em fa especial il·lusió.

Grèbol ha explicat que va coincidir amb el president Aragonès en l’acte que va organitzar el Centre Cultural i Recreatiu de Pineda per distingir-lo com a soci d’honor.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.