Últims dies per votar als Pressupostos Participatius

Dimarts vinent acaba el termini per votar per una de les cinc propostes finalistes als Pressupostos Participatius i per incentivar als calellencs a participar-hi l’Ajuntament de Calella organitzarà aquest dissabte a la plaça de l’Església la tradicional festa de la Participació. Recordem que la iniciativa està dotada enguany amb una partida d’inversió de 100.000 euros. Es pot votar fins al 13 de juny de forma telemàtica al portal civiciti.com/es/calella i, presencialment, a l’urna instal·lada al vestíbul de l’Ajuntament de Calella (de 9 a 20 h, de dilluns a divendres). Avui l’urna mòbil serà avui al carrer Matas i Rodés cantonada amb Església de 17 h a 20.30 h.

PROPOSTA 1: Construcció d’un Skateparc a Calella

Un dels projectes finalistes proposa destinar 80.000 euros a la creació d’un Skatepark a Calella. El seu promotor, Sergi Díaz, vol que la ciutat pugui disposar d’un equipament municipal de primer nivell, d’entre uns 600 i 800 metres quadrats, perquè tant “skaters” experts, avançats o iniciats puguin patinar. La idea de Sergi Díaz és que el nou Skatepark de Calella pugui assimilar-se al de Pineda de Mar. Contempla que disposi d’una pool, amb suaus desnivells, calaixos, rampes per a tots els nivells i baranes per fer salts.

SKATEPARK

PROPOSTA 2: Renovar els bancs per seure i instal·lar-ne d’intel·ligents

Maria Rosa Cardona proposa renovar l’oferta de bancs que hi ha a la ciutat i aprofitar la inversió per adquirir d’intel·ligents que permetin a Calella continuar amb el seu objectiu d’esdevenir una SmartCity. Amb aquests bancs s’oferirà a la ciutadania un punt públic per carregar els telèfons mòbils, tauletes o ordinadors portàtils i al mateix temps per poder-se connectar a internet. Segons les empreses comercialitzadores de bancs intel·ligents, aquests són un model de banc 100% solar i que no requereix cap subministrament d’energia addicional. A cada banc hi ha dos punts de càrrega USB amb indicador lluminós led, una plataforma de càrrega sense fils, així com connexió wifi.

banc intel·ligent 2

PROPOSTA 3: Remodelar la Plaça Conrad Prat

Un altre dels projectes que competeixen és la reforma total de la plaça Conrad Prat per optimitzar i ampliar els espais que actualment la integren, com l’àrea de jocs infantil o el pipican. La idea de la promotora, Jana Beltran, és mantenir l’essència de la plaça amb sorra, però amb unes instal·lacions completament renovades, millorant l’enllumenat i renovant l’enjardinat amb nous arbustos i plantes dels laterals de la plaça. La remodelació de la plaça, segons Beltran, permetrà principalment ampliar la capacitat de l’àrea de jocs, en entorn molt concorregut sobretot a les tardes per la proximitat amb les escoles.

plaça 1

PROPOSTA 4: Col·locar una font ornamental a la Plaça del Bunyol

Un dels habituals de la convocatòria, Joan Alcaraz, planteja en aquesta ocasió dues propostes. La primera demana modernitzar de la font existent al barri de Pequín perquè, de retruc, es converteixi en un nou atractiu turístic de Calella. La idea és col·locar-hi un capçal d’aspersió esfèric al centre, elevat del centre i il·luminat de nit. El disseny recorda la flor de la xicoia, també anomenada dent de lleó. La proposta de nova font ornamental s’ajustaria a les dimensions existents –d’uns 9 metres de diàmetre–, sense haver d’ocupar més espai d’una plaça on es realitzen moltes activitats de caire popular.
font ok web

PROPOSTA 5: Fer accessibles els miradors de Calella

Per últim, Alcaraz també proposa que s’instal·li una plataforma elevadora a les escales de la piscina per acabar amb una barrera arquitectònica que obliga a les persones que tenen alguna discapacitat a donar una gran volta per gaudir de les vistes des dels miradors de Calella.

plataforma elevadora web ok

D’aquests projectes s’executarà el que obtingui el major nombre de vots vàlids. En cas que dues propostes empatin serà el consell de convivència i participació qui decidirà la proposta que s’executarà.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *