El Pubillatge de Calella busca a contrarellotge assegurar-se el relleu del 2018

Representants del Pubillatge 2017 en l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya

L’associació local que s’encarrega de mantenir la tradició del pubillatge ha confirmat que només hi ha una candidatura en ferm pels títols que s’han de proclamar el pròxim dissabte 22 de setembre, en el marc dels actes de Festa Major de la Minerva. És el de la Pubilleta, que presenta la Colla de Geganters i Grallers de Calella. S’espera que en els pròxims dies es pugui arribar a concretar una candidatura a Pubilla, però gairebé donen per perdut el relleu als títol d’Hereu i Hereuet. Adela Castellà, presidenta de l’associació, ha admès que la situació és del tot anòmala a Calella.

El Pubillatge a Calella compleix 60 anys d’història i tradició, i aquest 2018 és el primer en què no hi ha candidats als títols principals. Pel moment. Des de l’associació que s’encarrega de mantenir la tradició es donen encara uns dies de marge però admeten que es tracta d’una situació insòlita i que hauran de consultar quines solucions han trobat en d’altres municipis. Ho ha explicat Adela Castellà en declaracions a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

Pubilleta en tenim segur i Pubilla gairebé, només falta el ‘sí’ definitiu. D’Hereu hi ha diverses opcions que s’han de parlar perquè candidat no n’hi ha (…) Hi ha diverses possibilitats però hauríem de mirar en d’altres poblacions que també s’hi han trobat perquè per a nosaltres és del tot anòmal, no ens hi hem trobat mai.

Una de les possibilitats que hi ha al damunt la taula és oferir als representants actuals allargar el seu any de pubillatge.

Sobre els motius que han portat a la situació actual, Castellà comenta que potser no es fa prou difusió del que significa el càrrec i el bon record que en guarden tots els que l’han assumit.

Potser no ho fem prou visible durant l’any i no ho expliquem. Ho hem de treballar més. Els nois es troben en una edat complicada per la responsabilitats dels estudis… no saben si podran arribar a complir.

El comiat del Pubillatge 2017 i proclamació dels representants del 2018 es farà el dissabte 22 de setembre, a les 20h a la Plaça de l’Església.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *