L’Agrupació Sardanista presenta el programa del 52è Concert de Nadal

CONCERT NADAL 2

Una de les cites culturals obligades del Nadal a Calella és el concert que organitza l’Agrupació Sardanista i enguany arriba a l’edició número 52. Serà l’última activitat abans de l’any del 95è aniversari de l’entitat, que se celebrarà a so de bombo i platerets, per exemple, ampliant a tres dies la programació de l’Aplec Pairal de Catalunya. Al marge d’això, els sardanistes ja han publicat el detall de la sessió que oferirà la Cobla Montgrins el diumenge 18 de desembre a la Sala Mozart (18h). Les entrades es posaran a la venda el cap de setmana anterior, a taquilla, al preu de 10 euros. Hi ha tarifa reduïda de 7 euros per a les persones sòcies de l’entitat.

Montjoliu, amb motiu del centenari del naixement de Manuel Oltra, obrirà la primera part del Concert de Nadal de l’Agrupació Sardanista, que enguany anirà a càrrec de la Cobla Montgrins. Li seguirà Col·legues, una peça per recordar el compositor Jesús Ventura, i que donarà pas després a un bloc de 4 sardanes que conformen el que la presidenta de l’Agrupació Sardanista, Queralt Pedemonte, explica que anomenen Quadríptic de Sentiments.

Hem creat una “suite” de sardanes que comença pel neguit i acaba amb tocs de festa. Veurem el canvi de sentiments que pot experimentar una persona des que pateix un procés traumàtic fins que et cures i estàs bé. Aquestes sardanes, la música, ens ho transmetran.

La suite inclou peces de Joaquim Serra, Fèlix Martínez i Comín, Ricard Viladesau i Josep Maria Ruera. Per tancar la primera part del concert, Carnaval de Venècia de Jean-Baptiste Arban, un tema per a flabiol amb variacions que Marcel Sabaté ha arranjat per a cobla.

Per a la segona part, obertura amb una sardana d’estrena del jove compositor gironí Cesc Corominas.

Ja li vam estrenar la seva primera sardana ara fa un parell d’anys. Sempre compta amb nosaltres per estrenar. Aquesta porta per títol “Com si el destí fos una deu secreta”, que la trobarem a la segona part. És un compositori que creiem tindrà molta projecció nacional i internacional perquè és un autèntic crack. Ara mateix està enregistrant un poema simfònic que es diu “Mar de sang” i tracta de la tragèdia dels refugiats.

La presidenta de l’Agrupació Sardanista també en destaca la inclusió d’Il·lusions mai somiades, una peça obligada de tible i saxòfon que es presentarà a mode d’improvisació jazzística amb la col·laboració del músic calellenc Jordi Feliu.

Ferm Amor, de Francesc Cassú, In memoriam, de Jordi Molina, i com a colofó final, la interpretació de Regal de Reis, de Martirià Font.

Aquest és el programa de l’edició número 52 del Concert de Nadal. En el fulletó de mà, s’anuncia que el del 2023 serà a dues cobles i percussió per celebrar els 95 anys d’Aplec.

Farem un concert en format de dues cobles i percussió. Només es va fer a Calella per la capitalitat i teniem ganes de recuperar-ho perquè hi ha moltes peces escrites per a dues cobles. Grans obres del segle 20 de compositors com Joaquim Serra, que tenim ganes que sonin a la Sala Mozart.

La presidenta de l’Agrupació Sardanista farà la presentació del Concert de Nadal del pròxim 18 de desembre del 2022, que comptarà amb la participació de la colla Mans Amigues de Cassà de la Selva. Les entrades es podran comprar els dissabtes 10 i 17 de desembre a la Sala Mozart, de 18 a 20h. També una hora abans del concert si queden localitats. El preu és de 10 euros, però les persones que són sòcies de l’entitat tenen una tarifa reduïda de 7 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *