El Pubillatge de Calella es garanteix el “ple” de títols per a la renovació del 2019

Després d’un any difícil, en què fins i tot es va témer pel manteniment de la tradició a Calella, l’Associació del Pubillatge afronta la renovació que es farà per setembre amb la garantia que cobrirà tots els títols. La crida que va fer a les entitats locals perquè presentessin candidats ha tingut la resposta esperada i hi ha aspirants a Pubilla, Pubilleta, Hereu i Hereuet; un per cada títol. Ho ha confirmat Adela Castellà, la responsable del pubillatge, qui ha avançat que l’elecció i proclamació es farà el dissabte 21 de setembre però amb un horari diferent a l’habitual.

Dues entitats locals han presentats candidats al Pubillatge de Calella del 2019. És el retorn a la crida feta per l’associació que s’encarrega de mantenir una tradició de fa més de 60 anys a casa nostra.

Adela Castellà ha confirmat a Ràdio Calella TV que hi ha un aspirant a cadascun dels quatre títols que tindran l’encàrrec de representar Calella arreu del país.

Ja tenim dues entitats que han presentat candidats i en aquest moment tenim candidat al títol de Pubilla, Pubilleta, Hereu i Hereuet.

El 16 de juliol era l’últim dia del termini de presentació de candidatures, però l’associació no es tanca a acceptar-ne més si les entitats ho demanen.

Ruth Ariaca és l’actual Pubilla de Calella i Emma Dosil, la Pubilleta. Es treuran la banda per convertir-se en les representants “caducades” -aquest és el terme que s’utilitza- el dissabte 21 de setembre. Si bé l’elecció i proclamació dels representants del Pubillatge s’ha fet habitualment a la tarda-vespre, sempre en el marc de la Festa Major de la Minerva, aquest any es traslladarà al matí.

Aquest any hem canviat l’horari i serà el dissabte 21 de setembre a les dotze del migdia. Fem els canvis per altres compromisos de pubillatge i de Foment de les Tradicions Catalanes (…) Primer hi haurà l’elecció i proclamació del pubillatge, i llavors per la tarda les activitats.

El Foment de les Tradicions Catalanes és l’entitat que vetlla per les tradicions populars del país i n’impulsa el coneixement. Impulsa a nivell nacional l’elecció de la Pubilla i l’Hereu com a representants dels valors, els costums i les tradicions del poble.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *