El punt de vacunació de la Fàbrica comença a citar per a la tercera dosi

A Calella, la cobertura vacunal contra la Covid és de pràcticament el 80% de les persones majors de 12 anys convocades. A partir d’ara, les que vulguin rebre-la hauran de demanar cita prèvia pels canals establerts i acudir al punt de vacunació de la Fàbrica Llobet-Guri, que ha deixat de ser massiu i només les administra als usuaris del CAP de Calella. A més, s’ha començar a posar la dosi extra a les persones amb sistema immunitari afeblit. En aquest cas, no hauran de fer cap gestió sinó que se’ls contactarà directament per donar-los dia i hora.

Després de la gent gran en residències, que van rebre la tercera dosi de la vacuna contra la Covid a finals de setembre, a Calella s’ha començat a citar les persones amb immunodepressió. És a dir, el sistema immunitari afeblit per algun tipus de malaltia o perquè s’està rebent un tractament farmacològic que afecta a les defenses. Se’ls contacta des del punt de vacunació de la Fàbrica Llobet-Guri per donar-los dia i hora.

Aquests pacients són valorats pel seu especialista de referència de l’hospital i s’elabora un llistat perquè nosaltres hi poguem contactar i citar-los. Si tenen Moderna, continuarem la tercera dosi amb Moderna; igual si s’han posat Pfizer. Són pacients que contactem nosaltres, no és la ciutadania qui ha de venir aquí per demanar-la.

Ho explica la coordinadora del punt de vacunació de Calella, Anna Pérez, que recalca que els pacients no han de fer cap tràmit pel seu propi compte.

Ara, ha disminuït l’activitat a l’espai de la sala amb columnes de la Fàbrica Llobet-Guri. Després d’un estiu molt intens, quan s’hi podia administrar la vacuna a persones d’arreu de Catalunya, amb jornades de matí i tarda i també caps de setmana; ha passat a ser un centre on només hi poden acudir els usuaris del CAP. I tenint en compte que la cobertura vacunal ha arribat al 80% de la població convocada, també s’han adaptat els recursos que s’hi destinen.

Obre cada dia, matí o tarda, i hi treballa un equip format per 1 o 2 infermeres, 1 auxiliar d’infermeria i 1 administratiu. Està capacitat per administrar fins a 100 vacunes a la setmana, sempre amb cita prèvia.

Ara mateix només vacunem primeres dosis a usuaris inscrits al CAP de Calella i sí que garantim les segones dosis de la vacunació massiva, quan podia venir gent de tot Catalunya. Queden un parell de setmanes, unes 400 persones en total per completar la pauta (…) Demanem a la gent que tenia dubtes i es vol vacunar, o els nanos que van complint els 12 anys, han de demanar-la amb cita prèvia.

En les últimes setmanes ha baixat força la demana, però sí van notar un repunt quan va anunciar-se l’obligatorietat del passaport Covid per entrar als locals d’oci nocturn.

És cert que quan es va anunciar que es demanaria el passaport Covid per l’oci nocturn, sí que vam notar un cert repunt de peticions de vacunació.

La instal·lació que ha funcionat durant tot l’estiu a la sala amb columnes de la Fàbrica Llobet-Guri no s’ha desmuntat, preveient que calgués recuperar el 100% d’activitat. Aquest podria ser el punt externalitzat del CAP on es dugui a terme la campanya de vacunació contra la grip normal, tot i que les autoritats encara no n’han concretat els detalls.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.