Una xerrada sobre l’ecosistema marí obre el nou curs de l’Aula d’Extensió Universitària

ecosistema mari

Més de 200 persones se citaran aquest vespre (18.30 h) a la Sala Mozart per donar el tret de sortida al nou curs de l’Aula d’Extensió Universitària amb la conferència “One Health” (Una sola salut). Allà el doctor calellenc Francesc Peters reflexionarà sobre l’ecosistema marí en la xerrada inaugural de l’Aula després d’un any i mig d’aturada per la pandèmia. De fet, la Covid també els obliga a canviar d’emplaçament i totes les xerrades del primer trimestre es faran els dimecres a la Sala Mozart. Des de l’anunci del seu retorn l’Aula ha exhaurit totes les places i ja compte amb una llista d’espera de més de 80 persones.

Unes 80 persones que, ara amb la flexibilització dels aforaments que tornen al 100%, s’espera que puguin inscriure’s algunes d’elles al nou curs. La presidenta de l’Aula, Sílvia López, ha explicat que ara mateix tenen un total de 230 alumnes, que creixeran en els pròxims dies fins a arribar al 100% de l’aforament permès.

Podem ampliar perquè és un tema que tenim pendent. Ara esperem rebre la notificació sobre com ho hem de fer. Tenim un 70% de l’aforament i ampliarem. Encantats, perquè tenim unes 80 persones en llista d’espera.

Aquesta tarda, a les 18.30 h, la conferència del doctor Francesc Peters, cap del departament de Biologia Marina i Oceanografia de l’Institut de Ciències del Mar, iniciarà el nou curs. Es parlarà sobre l’ecosistema marí, la contaminació i el món que deixarem a les generacions que han de venir.
Un curs ple de reptes, però amb el que López es mostra molt il·lusionada i contenta.

Estem una mica nerviosos però molt il·lusionats. És un canvi. Esperem que tot surti molt bé, que la gent se senti bé i puguin gaudir. Farem totes les conferències a la Sala Mozart que es permet tenir un espai més gran i tots els socis han hagut de presentar el seu carnet de vacunació, per tant serà un espai segur.

López també ha avançat que esperen poder tornar a programar aviat excursions i sortides culturals, això sí, amb un aforament més limitat.

A banda de les conferències, fem moltes activitats culturals que les complementen. Hem de poder controlar el nombre d’alumnes, perquè si se’ns en va de les mans, després tampoc no podrem fer cap sortida cultural.

El curs continuarà el dimecres 27 d’octubre amb la xerrada “El siglo de la estupidez” a càrrec del Dr. Marcos Eguiguren, economista i professor del Departament d’Administració d’Empreses de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *