El punt lila funcionarà totes les nits de Barraques a la zona de l’envelat

PUNT LILA 20220920

“Per unes Barraques divertides i responsables”. És el missatge que es recull a la revista de butxaca de la programació de la Festa Major de la Minerva, on es detalla la normativa de funcionament de l’envelat de la platja i es donen un seguit de recomanacions que tenen a veure amb el consum responsable d’alcohol. També s’informa de la presència de professionals de l’àmbit de la prevenció de les violències masclistes, on s’hi podrà acudir durant tota la nit. El punt lila s’instal·larà just a l’entrada del recinte i és un dels elements del protocol definit per la Taula de Prevenció, que implica serveis municipals, entitats i cossos de seguretat i d’emergències.

Les nits de dijous, divendres i dissabte -mentre hi hagi moviment a l’envelat de la platja- funcionarà el punt lila de prevenció i resposta davant les violències sexuals. Cindy Rando és la regidora d’Igualtat i Drets civils de l’Ajuntament de Calella.

Entenem que és un servei necessari perquè qualsevol persona que cregui oportú anar a explicar o consultar qualsevol cosa hi trobarà resposta per part de les professionals que hi haurà al punt lila. A més, treballem de forma coordinada amb l’equip de seguretat que hi haurà a l’envelat, Policia Local i Mossos d’Esquadra, i el servei d’emergències.

L’àrea d’Igualtat i Drets Civils no té constància d’agressions sexistes durant les últimes festes majors però, no obstant això, incrementarà la seguretat de la zona d’oci amb mesures alternatives com la il·luminació de la platja.

Si il·luminem, evitem que hi hagi espais pocs segurs. Per això, aquest és un aspecte que la taula de prevenció ha considerat molt necessari implementar durant la Festa Major.

Es recomana fer un consum responsable d’alcohol durant la nit. Aquest any també es repartiran entrepants entrada la matinada.

L’Ajuntament repartirà entrepans a les barres de l’envelat perquè entenem que això ajuda a reduir els efectes de l’alcohol.

La revista de butxaca de la Festa Major de la Minerva demana que s’avisi als serveis de vigilància, Policia Local o serveis sanitaris més propers en cas de presenciar alguna conducta de risc a causa de la ingesta d’alcohol o altres drogues.

Quant al funcionament de l’envelat, recorda que no es podran entrar begudes a l’envelat i que els menors de 16 anys hauran d’anar acompanyats dels pares o tutors legals, o portar una autorització que es pot descarregar al portal calella.cat.

A l’interior del recinte estarà totalment prohibit fumar. Als espais públics, tampoc es permet el consum d’alcohol i altres substàncies psicotròpiques.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *