L’ajuntament ha fet un seguiment des de maig dels gossos de la finca del carrer Garbí

L’Ajuntament ha documentat i ha fet un seguiment de les intervencions realitzades amb relació als animals que segons una entitat animalista estarien en condicions de semi abandonament en una finca del carrer Garbí. En resposta a una pregunta de la ciutadania del darrer Ple, l’Ajuntament ha fet una cronologia dels fets ocorreguts al voltant de l’estat d’atenció dels tres gossos i ha detallat que si cal, adoptarà les mesures que considerin oportunes. També s’ha desmentit que fins al moment s’hagi posat cap mena de denúncia vinculada aquesta qüestió.

Segons informa l’Ajuntament de Calella, van ser coneixedors d’aquests fets el 21 de maig a través d’un correu electrònic que va enviar l’entitat FAAC (Federació d’Associacions Animalistes de Catalunya) a la policia local per donar a conèixer els fets. A partir de llavors des del consistori calellenc asseguren que es van posar en contacte amb la propietària, qui es va comprometre a dur-los l’endemà mateix al veterinari i presentar tota la documentació pertinent per desmentir el que denunciaven les entitats animalistes. Els gossos llavors van ser visitats per un veterinari i la propietària es va endur amb ella un dels tres peluts, perquè necessitava una atenció diària. El 10 de juny els gossos es van censar a l’ajuntament de Calella.

D’altra banda, l’ajuntament també reconeix que si bé és cert que es va posar en coneixement de la Policia Local i de l’àrea de Medi Ambient la situació de presumpte maltractament animal, no s’ha formulat mai cap denúncia formal.

Segons el consistori calellenc, la Policia Local ha fet totes les actuacions que ha considerat pertinents i s’ha coordinat amb l’àrea de Medi Ambient, per requerir a la propietària que fes una neteja del solar on vivien els gossos.

També informen des del consistori que, en el cas que se’n derivi algun fet il·lícit punible, es posarà en coneixement de les autoritats judicials.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.