El recorregut de la Via Marina per Calella

Imatge d'arxiu

Passarà per la façana marítima i no pel carrer Sant Jaume (N-II), fent més agradable el passeig dels pelegrins que podran completar la primera ruta mediterrània del camí. El traçat ja està senyalitzat i mica en mica s’anirà complementant amb informació sobre Calella, els atractius naturals, patrimonials i culturals, i altres dades d’interès.

La Via Marina del camí de Sant Jaume busca l’olor i so de les onades del Mediterrani al seu pas per la comarca. També aquí a Calella on s’ha optat per la façana marítima per traçar-ne el recorregut i no fer-lo passar, potser com seria el preceptiu, pel carrer que porta el nom de l’apòstol. Ho ha explicat el tècnic d’Esports de l’Ajuntament de Calella, Joan Ferrer, que ha format part de l’equip que ha supervisat el projecte.

La gent arriba per la façana marítima, entra a Calella pel Rierany dels Frares, creua el Passeig Manuel Puigvert i de Garbí i fins a les escales que pugen a la carretera, al sector de Les Roques. D’allà passa pel costat de la carretera fins a Sant Pol de Mar. La majoria del camí, llavors, passa realment pel costat de la carretera que seria l’equivalent als camins de ronda que trobes a la Costa Brava.

A Calella s’ha senyalitzat el camí per on hauran de passar els pelegrins, que hauran de segellar després les credencials a l’Oficina de Turisme central o a la que hi a l’estació de Renfe.

El tècnic d’Esports creu que un cop inaugurada la Via Marina s’anirà complementant amb més informació i d’altres elements per posar-la en valor.

Les vies tradicionals tenen certs elements que encara no tenim aquí i que les fan més agraïdes. Hi ha camins que porten molts anys fent-se on trobes monuments, allotjaments i llocs especialment dissenyats. Aquí estem als inicis però tenir una variant aquí és una gran notícia, perquè posa en valor la part marina.

Els impulsors de la Via Marina esperen que la ruta tingui bona acollida entre la moltíssima gent que fidelment va completant els trams del Camí de Sant Jaume.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *