Familiars dels polítics empresonats i a l’exili assisteixen a un sopar a Calella benefici de la Caixa de Solidaritat

sopar solidari

El PDeCAT de Calella va celebrar ahir un sopar solidari que va recaptar 1600 euros benefici de la Caixa de solidaritat i en el que van participar familiars dels líders polítics i socials empresonats i a l’exili. L’esposa de Joaquim Forn, el germà de Jordi Sánchez i el germà i la cunyada de Clara Ponsatí van agraïr les mostres de suport i solidaritat que estan rebent i van animar a participar a la iniciativa “Europe Make a Move” que consisteix en enviar cartes a cinc mandataris europeus denunciant la repressió, l’empresonament i l’exili dels líders polítics i socials catalans.

laura masvidalLaura Masvidal és l’esposa del conseller d’Interior cessat, Joaquim Forn. Afirma que és difícil gestionar les emocions i que li ha canviat la vida, però que la convicció que es tracta d’una injustícia l’ajuda a portar-ho amb molta dignitat.

La veritat és que la vida a mi m’ha canviat, se m’ha desbordat pels quatre costats i has de gestionar moltíssimes coses. I a banda de gestions més logístiques, gestionar les emocions col·lectives i les pròpies és una cosa que m’està costant. És un peix que es mossega la cua; com que ell està bé nosaltres estem bé i perquè nosaltres estem bé ell està bé. Ens anem aguantant els uns als altres amb el cap ben alt i la convicció que això és una injustícia i, per tant, ho portem amb molta dignitat, la veritat.

oriol ponsatí

La consellera d’Educació cessada, Clara Ponsatí es troba sota custòdia policial a Escòcia, és a dir, ha hagut de pagar una fiança de més de 80.000 lliures –que ha aconseguit gràcies a una campanya de crowdfounding– i li han retirat el passaport. El seu germà, Oriol Ponsatí, assegura que a Escòcia es troba a casa seva i que ha recuperat una certa normalitat professional, però que el més important és donar veu i cara a les persones que, en aquests moments, no en té.

Ara la Clara ha recuperat una certa normalitat professional, perquè ha recuperat la càtedra d’Escòcia allà on estava i, per tant, torna a tenir un entorn professional que l’ajuda a portar una vida, diguem-ne, «normal». Jo, com a representant de l’Associació de Familiars, potser el que és més important és la voluntat de donar veu i cara a la gent que en aquests moments no té ni veu ni cara. La Clara a Escòcia es troba a casa seva. En termes futbolístics, està jugant a camp propi, diguem-ne. Realment és un cas que a nivell escocès se sent com a propi.

xavier sánchez

Xavier Sánchez és el germà de Jordi Sánchez, número 2 de Junts per Catalunya i antic president de l’ANC. Durant tot el mes d’abril no se li ha permès sortir de la cel·la per concedir una entrevista, per aquest motiu denuncia que se li han vulnerat els seus drets a participar en la campanya electoral.

Aquest darrer càstig, que ha estat durant tot el mes d’abril privat de poder sortir de la cel·la, per realitzar activitats o els petits passejos que fan, prové d’una gravació que es va realitzar des de fora de la presó en unes declaracions que va fer ell en plena campanya electoral. El mateix jutge va dir que li garantia tots els seus drets de participar en la campanya, etc. Evidentment, ja veus com es preserven aquests drets. És a dir, s’impedeix l’entrada de periodistes, s’ha denegat a tots. Només es permeten entrevistes en diferit, és a dir, el periodista envia les preguntes i el Jordi les respon.

Al sopar, organitzat pel Partit Demòcrata de Calella a la guingueta Bahari, hi van assistir 85 persones i es van recaptar 1600 euros. L’alcaldessa Montserrat Candini va entregar als familiars un àlbum de fotografies de les mobilitzacions que s’han realitzat a Calella com a mostra de suport als líders polítics i socials empresonats i exiliats.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Laura Masvidal, esposa del conseller d’Interior cessat, Joaquim Forn.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Oriol Ponsatí, germà de la consellera d’Educació cessada.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Xavier Sánchez, germà de Jordi Sánchez.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat