Candini deixarà l’executiva del PDECat

Imatge darxiu

L’alcaldessa de Calella i diputada de Junts pel Sí, Montserrat Candini, abandonarà la direcció executiva del PDECat per donar compliment al règim d’incompatibilitats del partit. Tot i que tenia la possibilitat de demanar ser-ne una excepció, Candini i els altres tres membres de la cúpula que es troben en la seva situació han optat finalment per marxar sis mesos després d’haver assumit el seus respectius càrrecs. Són Elsa Altadi, Albert Batet i Lluís Guinó, aquests dos últims alcaldes i diputats al Parlament de Catalunya.

La seva renúncia s’oficialitzarà aquest dissabte en la reunió del Consell Nacional, moment en el qual també s’informarà de quin és el procés per rellevar els càrrecs. L’anunci el feia ahir la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, insistint que la decisió ha estat consesuada.

“Aquestes quatre persones, d’acord amb els estatuts dels quals ens vam dotar el passat mes de juliol i després d’una reflexió interna a nivell de direcció, molt profunda, hem decidit que aquest dissabte i un cop s’acabi el Consell Nacional, deixaran la direcció del partit. Per tant, és una decisió que prenem en coherència amb el que sempre hem defensat”, explicava Pascal.

El règim d’incompatibilitats del PDECat estableix que els membres de la direcció executiva no poden acumular més de dos càrrecs institucionals o orgànics dins el partit -circumstància que es donava en el cas d’Elsa Altadi-. Candini n’estava afectada pel fet de ser alcaldessa de Calella i diputada de Junts pel Sí, responsabilitats que ja tenia en el moment de ser elegida per formar part de l’executiva del PDECat.

Tot i que ha declinat fer avui declaracions al respecte, emplaçant-se a parlar un cop s’hagi oficialitzat la seva renúncia, Candini ja va avançar la setmana passada que la seva decisió es faria pública aquests dies.

La coordinadora general del partit demòcrata ha explicat en roda de premsa que la decisió dels quatre membres de l’executiva els “honora” i ha negat que aquesta situació hagi provocat inestabilitat interna.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *