El restaurant La Peixateria rep el títol d’Els Fogons d’Honor

IMG_4488

La Confraria del Bacallà ha distingit el restaurant calellenc La Peixateria amb el títol Els Fogons d’Honor, en haver obtingut una puntuació de 9,2 sobre 10 per l’àpat que es va servir als seus membres a principis de gener. Enric Pumarola, el propietari de l’establiment, s’ha mostrat especialment agraït pel reconeixement i ha explicat a Ràdio Calella TV que els confrares van lloar la seva cuina, basada en la recuperació de plats tradicionals amb el peix com a ingredient principal.

El diploma Els Fogons d’Honor és un reconeixement prestigiós reservat als establiments que cuinen amb excel·lència el peix, i el bacallà en especial. El concedeix la Confraria del Bacallà, que a principis de gener va visitar el restaurant La Peixateria de Calella, un restaurant emblemàtic de la ciutat que ofereix una cuina basada en productes de la mar. Van fer una reserva per a 25 persones i van demanar un menú, que cadascun d’ells va puntuar. El resultat va ser de 9,2 sobre 10, la qual cosa li ha valgut a l’establiment calellenc la concessió del títol honorífic.

“Vam fer el servei normal i van quedar encantadíssims”, ha dit Enric Pumarola, el propietari del restaurant, qui ha explicat que la visita dels confrares va ser molt cerimoniosa. “Van vestits amb una bata de bacallaner i porten una rèplica de l’espasa de Carlo Magno (…) Em van demanar una explicació sobre la nostra trajectòria com a restauradors i fins i tot van aplaudir-nos”, ha descrit.

Pumarola ha assegurat que la visita dels confrares va ser inesperada i que li van explicar que el boca-orella era el que els havia portat a demanar-hi taula.

Amb tot, molt possiblement hi tornaran per provar un dels plats que La Peixateria incorporarà pròximament a la carta. “Els vaig dir que estem preparant un plat nou, recuperat de la cuina tradicional, de bacallà amb patates, panses i pinyons. Em van demanar que quan ho tingués tot en ordre els contactés perquè puguin tornar, i així ho farem. Els avisaré que tenim el plat dedicat al bacallà i en reconeixement a ells”, ha dit Pumarola.

A la cuina de La Peixateria, amb l’Enric Pumarola als fogons ara honorats, s’hi treballa a l’estil tradicional, recuperant plats i receptes de tota la vida amb el peix com a protagonista. És com entenen la cuina, i el que creuen que els fa millor propaganda. De fet, recorda ell mateix que no estan avesats a invertir en publicitat i que ni tan sols tenen cartell a l’entrada del restaurant.

Calella “Ciutat Capdavantera del Turisme i la Gastronomia Internacional”

La Confraria del Bacallà ha reconegut l’oferta turística i gastronòmica de Calella, nomenant-la ciutat capdavantera.

Va ser arran també de la visita feta a principis del mes de gener, on a banda de dinar al restaurant La Peixateria, també van anar a conèixer el Museu del Turisme i el Far.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *