L’ANC s’afegeix a la gran manifestació per defensar el Delta de l’Ebre

15 persones de Calella estan apuntades, de moment, per anar amb l’ANC aquest diumenge a Amposta per participar a la gran manifestació per salvar el cabal de l’Ebre i garantir la vida al Delta de l’Ebre. S’espera a tothom vestit de blau al parc dels Xiribecs d’Amposta, amb el lema «l’Ebre sense cabals, és la mort del delta».

7F_ampostaxLa manifestació del dia 7 de febrer és un acte en clau europea. S’ha triat aquest dia perquè l’endemà, dia 8, baixa un grup de sis eurodiputats de diverses nacionalitats i colors polítics del parlament europeu a visitar el Delta. El motiu principal de la manifestació és lluitar contra el nou Plan de la Conca de l’Ebre que el govern espanyol va aprovar al darrer Consell de Ministres en funcions, sense comptar amb les raons, i al·legacions dels agents del territori. Es vol rebaixar el cabal mínim ecològic i això suposaria la fi del Delta, la seva activitat econòmica i la seva biodiversitat natural.

Des de l’ANC Calella per la Independència, es considera que aquest Pla de Conca és un nou atac frontal del govern central contra Catalunya i per això s’afegiran a la manifestació. Us hi podeu apuntar fins a última hora, divendres al migdia, però si que es demana fer l’ingrés, abans de dimecres, dels 13€ del dinar popular que ofereix la Plataforma en Defensa de l’Ebre a base d’arròs, com no podia ser d’altra manera al Delta.

De tot plegat n’ha parlat Xavier Ponsdomènech, de  l’ANC Calella per la Independència: “Davant d’un nou atac frontal que creiem que ha fet l’Estat Espanyol sobre els recursos de Catalunya l’ANC hem decidit mobilitzar-nos i donar tot el nostre recolzament i suport a la gent del Delta de l’Ebre i des de Calella organitzem autocars que agafaran l’abast de territorials conjuntes com Pineda i Malgrat i aquest diumenge a dos quarts de vuit sortirem cap a Amposta“.

7FAmpostaFa quatre anys es va fer una Petició al Parlament Europeu i finalment la Comissió de Peticions ha decidit enviar un grup de diputats al Delta de l’Ebre a investigar el tema en situ i parlar amb la gent del Delta afectada.  Es trobaran amb pescadors, arrossaires, mariscaires, membres de la Plataforma en Defensa de l’Ebre i científics. També faran un viatge a Madrid per parlar amb el Ministerio de Medio Ambiente, i una visita al Tajo per a evaluar els problemes que pateixen allí. Estaran acompanyats per 4 diputats catalans i espanyols.

Xavier Ponsdomènech es mostra confiat que de nou la força de la gent del Delta aturarà el nou Pla hidrològic, i assegura que si Catalunya fos independent es garantiria el futur social i natural del riu Ebre i la seva gent. “Esperem que la força de la gent, de la societat civil, com s’ha demostrat últimament, pugui aturar aquest procés. I recalcar que aquestes coses amb un Estat propi de ben segur que no passarien, perquè nosaltres podríem autogestionar-nos els nostres subministres i forces energètiques. Aquestes coses no passarien“.

L’informe que escriuran els eurodiputats no és un text legalment vinculant però donarà propostes i arguments a la Comissió Europea quan hagi de prendre decisions sobre aquest nou Pla que la plataforma qualifica d’irracional i insostenible.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *