El restaurant Sant Pau tanca després de 30 anys d’activitat a Sant Pol de Mar

Imatge d'arxiu

Ha estat un dels establiments que han prestigiat la gastronomia catalana a nivell mundial i un dels noms que cada any apareixen a la Guia Michelin. La cuinera Carme Ruscalleda ha decidit que el Sant Pau abaixi la persiana el pròxim 27 d’octubre per convertir-lo en un bar que regentarà la seva filla, Mercè Balam. El tancament no suposa la jubilació de Ruscalleda, que ha anunciat que mantindrà els altres restaurants que dirigeix a Tòquio i a Barcelona i que emprendrà nous projectes, encara no revelats.

Ruscalleda ha deixar clar en una intervenció aquest matí a la ràdio que l’anunci de tancament no significa la seva jubilació.

Tanquem una història d’èxit. Tenim la força de decidir fins aquí. No ens jubilem, aquest és el missatge. Tenim compromisos sobre la taula a Tòquio i Barcelona, més idees. Però sí que ens traiem aquesta peça grau de 34 persones que treballen amb nosaltres i decidir ‘fins aquí’.

La cuinera de Sant Pol de Mar, la dona amb més estrelles Michelin, concretament set; ha parlat en termes de reinvenció.

No volem tallar el cordó amb la cuina sinó que volem continuar gaudint-ne. La il·lusió l’hem de canalitzar retallant el fet de mantenir el restaurant obert (…) L’últim sopar el farem el 27 d’octubre, que casualment coincideix amb l’aniversari del nostre casament.

La xef prové d’una família propietària d’un comerç d’alimentació a Sant Pol de Mar. Va estudiar comerç mercantil i posteriorment de xarcuteria amb la idea de continuar el negoci dels seus pares. El 1975 ella i el seu marit, Toni Balam, van posar les primeres il·lusions en el projecte de Sant Pol de Mar. La seva cuina ha destacat per ser creativa i moderna, però basada en la tradició i els productes catalans de temporada.

L’alcaldessa de Sant Pol de Mar ha posat en valor la tasca de Ruscalleda de projectar el nom del poble al món. Montserrat Garrido ha dit que respecta i entén la decisió de la cuinera santpolenca, a qui va distingir amb el títol de filla predilecta l’any 2013.

A continuació podeu escolar-ne l’entrevista.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *