El sector de la construcció lidera l’increment de la sinistralitat laboral al Maresme

El nombre d’accidents laborals al Maresme va en augment des de fa tres anys. Així ho corroboren les dades del primer trimestre de 2017, analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal. A més, els sinistres laborals a la comarca creixen a un ritme superior al de la província i al del conjunt de Catalunya.

Durant el primer trimestre de l’any, es van notificar 906 accidents laborals. Del total de treballadors que van haver d’agafar baixa laboral després del sinistre, 901 van patir ferides de pronòstic lleu, 4 greus i una persona va perdre la vida.

El nombre total accidents laborals representa, percentualment, un increment del 13,82% respecte el trimestre anterior i un 20,16% més que en el mateix període de 2016. Alícia Rodríguez, consellera de Promoció Econòmica del CCM, reconeix que són xifres negatives.

Pel que fa als sectors, l’augment més intens s’ha produït en la construcció, amb un 29,25%, seguit pel sector primari amb un 25%, la indústria amb un 17,90% i el dels serveis amb un 9,11%. La consellera de Promoció Econòmica del Consell Comarcal ha explicat que s’haurà d’obrir una reflexió conjuntament amb el sector de la construcció per analitzar les xifres tan elevades de sinistralitat.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *