El sector turístic, a l’expectativa del Brèxit

Imatge d'arxiu

El Regne Unit ha demanat una pròrroga de la seva sortida de la Unió Europea, que es posposa fins el 30 de juny segons va anunciar ahir la primera ministra Theresa May. La situació d’inestabilitat política interna està influint en la presa de decisions sobre les vacances dels ciutadans britànics, amb impacte sobre l’ocupació de les destinacions de l’arc mediterrani.

La presidenta de l’Associació Turística de Calella, Sònia Hernández, ha reconegut certa preocupació per l’impacte que el Brèxit pot tenir en les dades d’ocupació de la destinació local per aquesta temporada del 2019. Amb tot, ha indicat que les reserves registrades fins ara es mouen en uns nivells similars a l’any passat.

Les reserves britàniques, avui dia, estan el 2% per sota del 2018, per la mateixa època. En aquest context d’inestabilitat política, la davallada no és important i potser s’anirà animant. De fet, el sector local és valent i s’estan renovant amb l’expectativa de tenir una bona temporada.

Hernández defensa la necessitat de promocionar la destinació local en fires i trobades professionals del sector, com es va fer en la darrera edició de la World Travel Market de Londres, per mantenir un bon posicionament a nivell internacional i recuperar el mercat britànic. Aquesta i d’altres accions, com les campanyes publicitàries que s’adrecen a mercats específics, s’aproven de forma consensuada amb l’Ajuntament de Calella. L’última s’ha dirigit al turista alemany.

Aquest any vam apostar per fer una campanya al mercat alemany, que feia temps que el teníem oblidat. Les últimes que s’han fet a França i Gran Bretanya, on hi hem tingut molta presència, tenen un pòsit i tenen retorn. El que s’inverteix en promoció té retorn encara avui dia.

La presidenta de l’ATC afronta la temporada turística del 2019 amb optimisme encara que veu difícil que es revalidin les dades d’ara fa dos anys, quan el sector va assolir unes dades rècord.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *