Les estètiques, indignades pel seu segon tancament

local diaz

Les estètiques, juntament amb els bars i restaurants, són un dels sectors més perjudicats per les noves restriccions del govern que obliguen aquests tipus de negocis a tancar del tot, excepte si ofereixen servei de perruqueria. Des del sector es mostren indignats amb aquest tancament. No ho entenen i tampoc ho comparteixen perquè asseguren que són un espai segur i que segueixen tots els protocols anti-covid-19. Afirmen també que la prohibició d’obrir els centres condemna el sector, ja molt tocat per la primera onada del coronavirus.

Lydia Díaz és la propietària d’una petita estètica especialitzada en la micropigmentació. L’anunci la va agafar per sorpresa i divendres ja no va poder tornar a aixecar la persiana del seu local al carrer Jovara. Ara, haurà de fer front a uns nous 15 dies d’aturada després de tenir el negoci paralitzat durant més de dos mesos pel confinament.

La meva sensació és d’impotència i indignació perquè s’està gestionant molt malament. Sé que és molt complicat i s’estan prenent accions sobre la marxa de manera improvisada. S’està jugant amb el pa de la gent i les mesures que han aplicat al nostre sector són molt injustes perquè nosaltres complim amb totes les mesures de seguretat.

Igual que molts altres establiments, ella va habilitar el seu centre a les noves mesures anti-covid-19. Atenent sempre els clients amb cita prèvia amb hores esglaonades per evitar concentracions, amb separacions de més de dos metres i instal·lant un sistema de regeneració d’aire amb ozó.

Jo per exemple només deixo passar un client per especialista i amb una separació de més de dos metres. A més, he comprat una màquina d’ozó que ha costat molts diners, per regenerar tot l’aire. I si aplico totes aquestes mesures per què no em deixen obrir? No és just que hem fet inversions per poder reobrir i ara ens tornin a tancar quan el nostre sector està fent bé les coses.

Ara, la Lydia es mostra preocupada també pels ingressos que deixarà de facturar, perquè a l’altra part de la balança les despeses hi seguiran sent. De fet, ja va fer mans i mànigues aquest darrer estiu per no haver d’acomiadar a la seva única treballadora. Avisa que si les restriccions s’allarguen, la situació pot ser crítica.

La veritat sóc afortunada, he treballat molt aquests mesos i he pogut estalviar. Ho he fet per si venien imprevistos com aquests. Però aquests estalvis no seran suficients si això s’acaba allargant molt més. Estarem davant una situació molt més crítica i no sé de què viurà la gent.

Per altre part, el sector mira esperançat reobrir per la campanya de Nadal i poder prestar els seus serveis al 100 %, si no, ja saben que molts locals hauran d’acabar abaixant la persiana, però aquest cop de manera indefinida.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *