El sector turístic calellenc albira un estiu de recuperació

Imatge d'arxiu

La majoria d’hotels obriran aquest estiu a Calella. Així ho ha confirmat la presidenta de l’Associació Turística de Calella, Sònia Hernández, que hi ha afegit que aquest estiu no serà com el del 2019, però tampoc tan dolent com el de l’any passat, quan es va viure temporada en blanc. Hernández reconeix que el sector afronta la represa de l’activitat amb il·lusió i esperança. De fet, segons dades de l’Associació Corporativa d’Agències de Viatges, es calcula que s’arribarà al 30 o 40% de viatges respecte al nivell del 2019. De moment, només hi ha 4 hotels oberts a Calella, però s’espera que amb l’arribada del juny i amb el pont per Sant Joan tots acabin apujant la persiana, inclús hotels que l’any van optar per no obrir.

El bon ritme del procés de vacunació contra la Covid hi contribuirà molt. Segons la presidenta de l’ATC, Sònia Hernández, les primeres demandes d’informació i reserves es comencen a moure i això és un clar símptoma de la recuperació del sector. Diu que aquest estiu es tornaran a registrar pernoctacions del mercat francès, britànic, rus i alemany.

Es mouen reserves. No en la quantitat que ens agradaria a tots, no com l’any 2019, però sí que és veritat que hi ha un cert optimisme. S’anirà veient a mesura que s’avanci en la immunitat de grup i es redueixi l’import de la PCR.

De fet aquest és un dels grans reclams del sector turístic al Govern de Pedro Sánchez i a la Unió Europa. Demanen una reducció del preu de la prova de detecció de la Covid. Hernández exposa que a hores d’ara, per a una família de 4 integrants, suposa una despesa de 400 euros extra en el pressupost de les vacances.

Des de la Unió Europea van dir que mirarien de donar ajudes a tots els països per tal que aquesta prova fos més econòmica i la gent pugues viatjar. Tot dependrà de si es rebaixa el preu de la PCR. A hores d’ara per una família de sis persones suposa 600 euros extres, i això frena les ganes de marxar de vacances.

En aquest sentit, el sector també veu important l’aplicació del passaport immunològic. Hernández diu que serà bàsic per moure’s per Europa i incentivar el turisme internacional, aturat des del 2020.

El sector turístic respira alleugerit amb la fi del focus delinqüencial de la Bruna

La presidenta de l’ATC també ha agraït que finalment s’hagi procedit amb el desallotjament de l’antic Hostal La Gaviota. Hernández assegura que era un focus delinqüencial amb incidents que van anar pujant de to en les darreres tres setmanes i que donava mala imatge per a la zona turística. Exposa que ara respirem alleugerits, sobretot després de l’agressió de fa unes setmanes a un grup de turistes russos que van posar en alerta a tot el sector.

Aquest hostal ja havia estat ocupat molts anys, amb una altra filosofia i s’hi podia viure al costat. Convivien amb l’entorn. Però fa tres setmanes tot va esclatar, sobretot quan van agredir uns clients russos de l’Hotel Internacional. Francament ara respirem una mica més tranquil, la delinqüència no s’acaba, però si hem eliminat aquest focus.

Hernández també ha recordat que els hotels de l’entorn de la Bruna són hotels que han fet grans inversions per modernitzar-se i convertir-se en hotels de prestigi i amb clients que busquen tranquil·litat.

Recupera l’entrevista a Sònia Hernández al programa La Ciutat:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *