Sílvia López: “Vaig exposar la meva experiència en el món de les entitats socials”

Imatge d'arxiu

Sílvia López és la candidata més ben posicionada per ser la primera Defensora de la Ciutadania, que s’ha de nomenar el pròxim mes d’abril. Dilluns va presentar el seu projecte al Consell Municipal de Convivència i Participació, i va aplegar la majoria de suport, de llarg.

En una entrevista a l’Info Migdia, López ha mostrat la seva sorpresa per l’ampli suport que va rebre del Consell i ha explicat els punts principals de la seva exposició. En destaca la seva experiència amb les entitats socials.

“El que vaig exposar és l’experiència que jo tenia en el món de les entitats socials. He tingut oportunitat, el fet de que jo mateixa tinc discapacitat, de conèixer gent amb problemàtica i se com et sents, què necessites. A mi em sembla que una de les prioritats és escoltar a les persones amb la proximitat que pot donar una sindicatura local. El primer punt és escoltar, això sol ja és dignificar i posar en valor. Poder oferir el compromís i la impliació que aquella persona sap que tu vetllaràs per aquest greuge, per aquesta queixa, te la faràs com teva i arribarà un punt que tindrà explicació, solució argumentada o derivació”

També ha indicat les característiques que ha de tenir. En aquest sentit ha destacat que la figura del Defensor de la Ciutadania ha de ser efectiva i que ha d’estar garantida per part de l’ajuntament.

“Com s’han d’establir aquests límits perquè sent una figura que neix com a neutral s’ha de definir molt bé perquè està creada per una entitat que alhora l’ha de supervisar. Això ha d’estar absolutament clar, delimitat, separat per evitar qualsevol interferència de personalitat, de política. També els materials que s’hi dediquin, humans, recursos, el suport que estigui ben dimensionat amb les necessitats que pot tenir el municipi. Com que un ajuntament democràtic, transparent, investeix institucionalment que, a més a més, hi hagi la figura d’un Defensor de la Ciutadania però ha de ser efectiva, que realment agilitzi, proporcioni transparència”

López encara no té constància d’on s’ubicarà el Defensor però ha precisat que hauria de situar-se fora del consistori.

“Dels últims anys sembla ser que hi ha un promig entre 35 i 45 expedients admesos a tràmit. Sembla que tampoc és un volum gaire gran. No se tampoc on s’ubicarà ben bé la figura, hauria de ser algun lloc que no fos pròpiament l’administració, però això no depèn de mi. I en principi sembla que tampoc és una dedicació excessiva. Però que no sigui que el fet de la proximitat desperti més a la gent la possibilitat de portar el greuge, la queixa”

Sílvia López va rebre l’aval d’aquest òrgan consultiu, una opinió que segons explicava ahir el regidor de Participació tindrà molt pes en la proposta que es defensarà davant el plenari. Continuen en peu les candidatures de Josep Barri i Emili Pérez després que les altres dues candidatures es retiressin per incompatibilitat d’horari.

A continuació podeu recuperar l’entrevista a Sílvia López, candidata a Defensora de la Ciutadania.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *