El sector turístic defensa que es continuï apostant per l’IRONMAN

Foto: Alfred Lieury

Els presidents de l’Associació Turística de Calella i del Gremi d’Hostaleria del Maresme s’han posicionat clarament perquè la ciutat i el territori inverteixi en l’IRONMAN. L’esdeveniment esportiu es va celebrar diumenge passat amb el format que ja es va implantar l’any 2021 i que suposa concentrar en un sol dia les proves de mitja i llarga distància, amb una participació global que l’organització va xifrar en els 5.000 atletes i la previsió de 15.000 persones més desplaçades a Calella. El sector turístic constata que la cita ha tornat a generar una punta d’ocupació altíssima a les acaballes de la temporada i un impacte econòmic derivat que, segons Sònia Hernàndez i Jordi Noguera, justifiquen la col·laboració pública.

L’IRONMAN va permetre que molts establiments d’allotjament pengessin el cartell de complet durant la setmana de la prova esportiva. Juntament amb l’Oktoberfest, són dos esdeveniments que permeten allargar la temporada turística i amb bones ocupacions, segons ha afirmat la presidenta de l’Associació Turística de Calella. En una entrevista a La Ciutat, Sònia Hernández ha posat de relleu que l’IRONMAN permet situar Calella en el mapa.

Són proves que ajuden a donar a conèixer que hi ha un territori apte per practicar aquest esport. I és un segment turístic molt important per a la ciutat, perquè estem intentant canviar el model.

El president del Gremi d’Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera, ha ressaltat que no només el sector de l’allotjament en surt beneficiat.

Tot té retorn, i tard o d’hora es veuran els resultats. I no només el sector de l’allotjament, sinó també el comerç, la restauració, empreses de serveis… Qui més qui menys en treu profit.

Segons Noguera, l’esdeveniment esportiu ha agafat tal volada que no se n’ha de fer una lectura estríctament local per l’impacte que genera al seu voltant.

Des de fa uns quants anys, ha agafat una dimensió tan gran que no es pot focalitzar només en Calella. Seria restringir-ho molt. Altres poblacions com Pineda de Mar o Santa Susanna, també ens n’estem beneficiant. Benvinguda sigui la prova d’IRONMAN perquè aquestes dates d’octubre són una bona injecció d’ocupació.

Els presidents de l’ATC i el Gremi d’Hostaleria del Maresme han fet a La Ciutat un balanç provisional de la temporada turística en termes satisfactoris. A tot això, han exposat que el territori té el repte d’ampliar l’oferta d’aparcament per als visitants que arriben amb vehicle privat, que cada cop són més després de la pandèmia.

Tots volem tenir la certesa que el tenim ben aparcat i és una premissa que condiciona la contractació de les vacances.

Els màxims representants del sector turístic calellenc i altmaresmenc han exposat que aquesta és una realitat que els ha agafat amb el peu canviat i de la qual n’han parlat amb els ajuntaments de Calella, Pineda o Malgrat de Mar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.