L’abonament recurrent de Rodalies serà vàlid durant tot el 2023

RENFE 20221004

Els abonaments bonificats de Rodalies i Mitja Distància continuaran vigents durant tot el 2023. Així ho ha anunciat la ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero, en la roda de premsa de presentació del projecte de llei de pressupostos generals de l’Estat pel 2023. L’executiu va aprovar aquests descomptes dins la nova llei de Transports l’1 d’agost, i en principi, havien de ser vigents fins al 31 de desembre. Montero ha assenyalat que la mesura es prorroga per veure quin és el seu impacte econòmic i mediambiental, que s’avaluarà el desembre del 2023.

Continuar amb la gratuïtat de Rodalies per potenciar l’ús del transport públic i reduir les emissions contaminants dels vehicles. Aquests són un dels grans objectius que contempla la pròrroga dels abonaments gratuïts. En la roda de premsa de presentació de la llei de pressupostos generals de l’Estat, la ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero, avançava que, a més d’estendre la mesura, la convertiran en una política estructural per fer un seguiment del seu impacte.

Anunciem que l’any vinent mantindrem l’abonament gratuït de rodalies i de trens de mitja distància de titularitat estatal. De fet, convertirem en el pressupost del 2023 aquesta política en estructural. Volem veure també els resultats concrets que aporta el transport públic a la transició ecològica i per impulsar una política prioritària pels propers anys.

Aquesta mesura afecta tots els títols multiviatge de Renfe i no els senzills. Això són el Bonotren de 10 viatges i els abonaments mensuals i trimestrals de Rodalies. No inclou l’AVE Barcelona-Madrid.

Això si, perquè la mesura s’allargui, caldrà que el Congrés aprovi els pressupostos per al 2023. En aquest sentit, des del govern espanyol han explicat que els pressupostos inclouran una partida de 700 milions d’euros pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, el que suposarà un increment del 41,2% respecte a l’any passat.

Aquests abonaments, tal com va defensar l’executiu, estan dins de les mesures excepcionals destinades a combatre l’elevada inflació i pretenen alleugerar la butxaca dels ciutadans i fomentar l’ús del transport públic.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *