EtniK Solidària engega el seu sisè projecte a Caparan

Ja han començat les obres de construcció de la llar d’infants a la regió de Cassamance, al Senegal. En concret a la població de Caparan. És un dels projectes que l’associació sense ànim de lucre impulsa des de fa sis anys en aquesta població africana i que va rebre un ajut per part de Calella als seus inicis.

Entre els seus impulsors hi ha el fotògraf calellenc Quim Fàbregas, responsable d’una agència de viatges organitzats a l’Àfrica compromesa amb la sostenibilitat i la cultura local.

Quim Fàbregas s’ha mostrat satisfet pel fet de posar la primera pedra al projecte d’escola bressol. És el sisè projecte que porten a terme a Caparan, i n’han fet tant de sanitat, Cultura, Educació, esport i la construcció de pous d’aigua. Això satisfà els membres de l’ONG. Quim Fàbregas: “Creiem que realment hem fet les coses molt bé, pas a pas, cada any un projecte. Ja feia temps que teniem força diners per aquest projecte però vam esperar a acabar el Centre Cultural amb Txarango per començar les obres i fer les coses el més correcte possible. És un projecte que ens fa molta il·lusió perquè des de ben petits, als 3 anys, ja podran aanr a la llar d’infants i podran tenir un bon futur a la seva vida“.

Quim Fàbregas ha comentat que escullen els projectes en funció de les necessitats que els transmeten els ciutadans del país on actuen. I també és la gent que viu a la zona qui treballa en la construcció dels projectes.

El fotògraf i activista ha volgut donar les gràcies a la ciutat de Calella i als seus dirigents per ajudar-lo a tirar endavant els seus projectes. Fàbregas: “Tinc la sort d’haver nascut a un gran poble, llàstima que els darrers anys no puc estar-hi gaire. Vull donar les gràcies sobretot a Montserrat Candini, que des que em va conèixer sempre m’ha donat suport amb el seu equip de govern. I fa dos anys a la Festa Major van fer un concert solidari on van recaptar més de 1.000€, i és molt emocionant que el teu poble hagi confiat en aquest projecte cap a Caparan“.

L’any 2014 va venir Txarango a actuar a la Festa Major de Calella i a partir de llavors va començar una relació entre l’activista calellenc i el conjunt, on hi col·labora també l’operador de càmera Ernest Vila.

Ara EtniK Solidària està treballant a Gàmbia en un projecte educatiu. “Ara estem iniciant un projecte, fa sis mesos, perquè ens nens ja vagin de primària a secundària -que tenim 400 nens escolaritzats- i els donem tot el material escolar que necessiten, hem fet reunions de motivació amb els professors i de com podem ajudar-los, i la idea és que els nens puguin arribar a la Universitat. És un projecye molt ambiciós, que estem treballant moltíssim, i difícil. És a una zona rural on els nanos als 12 anys han de deixar l’escola. És la primera promoció que estan fent Secundària. L’any que ve farem classes de repàs i intentarem que els màxims nens possibles puguin anar a la Universitat i siguin ambaixadors del seu poble i puguin tenir un bon futur“, ha explica Quim Fàbregas.

Quim Fàbregas ha fet aquesta tarda una xerrada a una escola de Ripoll, fent difusió dels seus projectes solidaris.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Quim Fàbregas, emesa a l’Info Migdia

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *