El segon cicle de xerrades sobre Medi Ambient i Participació descobrirà els secrets del mar

Xerrades_Mediambient_17-001

El proper dimarts es posa en marxa el segon cicle de xerrades de Medi Ambient i Participació que organitza l’Ajuntament de Calella amb la direcció de Francesc Peters. Es tracta de 4 sessions que es faran a l’Espai Caixa del carrer Anselm Clavé. Havia de començar ahir dimarts però amb motiu de l’aturada general s’ha posposat fins dimarts de la setmana que ve.

L’objectiu és proporcionar coneixements als ciutadans sobre el medi ambient i fomentar la seva participació a través de debats. El segon cicle de xerrades tindrà el mar com a protagonista. Es parlarà, entre altres, de la pesca litoral i les àrees marines protegides o de la regeneració de les platges. Es fa sota la direcció de Francesc Peters, membre de l’Institut de Ciències del Mar, i s’han previst quatre ponències a l’Esplai de Calella.

Segons Peters, el medi marí és molt desconegut per al públic en general.

La primera xerrada tindrà lloc dimarts 10 d’octubre i anirà a càrrec de Toni Garcia, del Centre d’estudis avançats de Blanes, i es titularà “La pesca litoral i les àrees marines protegides o, feta la llei, feta la trampa”.

El 17 d’octubre, es farà la tercera xerrada, on es parlarà de “L’Impacte de la pesca d’arrossegament en la dinàmica sedimentària i morfologia del fons marí” i la durà a terme Pere Puig, membre de l’Institut de Ciències de Mar.

En el propers dies s’anunciarà la data de la ponència del doctor Jorge Guillén, membre de l’institut del Mar que estava prevista per ahir dimarts. Jorge Guillén parlarà de si “Té sentit la regeneració artificial de les platges?”. Francesc Peters ha explicat que ha quedat demostrat que la regeneració de les platges no és un mètode efectiu a llarg termini.

Pel dimarts 24 d’octubre s’ha previst una xerrada amb dos membres de l’entitat ambiental S’Agulla, Carola Campillo i Carlo Tidu, que endinsaran el públic a les profunditats del mar amb la ponència “Què hi ha a més de 50 metres de profunditat? Un fons marí apassionant!”.

Aquí pots escoltar l’entrevista amb Francesc Peters.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat