Les càmeres de control de trànsit a Jovara funcionaran a partir de la setmana que ve

c/Jovara, aquest migdia
c/Jovara, aquest migdia

La substitució de les pilones per càmeres de vigilància que controlen el trànsit es farà efectiva la setmana vinent al carrer Jovara. Es disposarà llavors d’un període d’adaptació d’un mes en què no s’imposaran sancions però sí que s’avisarà als conductors que cometin infraccions. S’hi trasllada el mateix sistema que està funcionant a la illa de vianants del carrer Sant Joan, on hi ha dues càmeres de vigilància que detecten una mitjana de 10 infraccions diàries.

El tinent d’Alcaldia de Seguretat, Convivència i Mobilitat, Albert Torrent, ha confirmat que a finals d’aquesta setmana quedarà del tot enllestida la instal·lació del sistema de control de trànsit per càmeres de vigilància a Jovara. Calcula que a principis de la setmana vinent començarà a funcionar, encara que durant el primer mes no s’imposaran sancions als conductors infractors.

“Hi haurà com a mínim un mes en què només s’enviaran avisos, mentre recollim les matrícules de tots els veïns que tenen pàrquing al sector o bé mobilitat reduïda, o també amb necessitats motivades. Quan estigui tot incorporat, començarem a funcionar”, ha informat Torrent.

La substitució de les pilones que barren el pas dels vehicles en hores o dies determinats per càmeres de vigilància es va començar a implantar a la illa de vianants del carrer Sant Joan. Un semàfor i una senyal vertical n’indiquen la prohibició de pas de tot tipus de vehicles rodats i, en tot cas, les hores en què està permesa la càrrega i descàrrega comercial.

Amb tot, Torrent indica que s’hi tramiten una mitjana de deu multes diàries. “Entre les dues càmeres que hi ha al carrer”, precisa el tinent d’Alcaldia. “Ens hem quedat en aquesta xifra i crec que no la rebaixarem mai més perquè sempre hi ha qui pensa que allò no va amb ell”, ha afegit.

I això que -recorda- aquest hivern passat es van fer unes modificacions a la senyal vertical que hi ha a l’entrada del carrer per fer-la més entenedora. “Abans deia ‘control fotogràfic’ amb una senyal de prohibit el pas de vehicles i ara s’ha tornat a la senyal antiga -un cercle vermell amb el fons blanc- i al damunt s’ha posat un rètol groc amb una càmera. També es va modificar l’ordre de les lletres per aclarir l’horari de la càrrega i descàrrega”, ha assenyalat el tinent d’Alcaldia de Seguretat, Convivència i Mobilitat.

Des de l’Ajuntament de Calella s’assegura que el model de senyalització que hi ha a Sant Joan és prou clara, i serà la que traslladaran a Jovara.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Paqui escrigué:

    Hola yo soy de mataro y he ido de paseo a calella y me he encontrado la señalizacion nueva ,no me he dado cuenta y ahora me van a quitar puntos mas la multa no lo veo justo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat