El Síndic de Greuges investigarà les aglomeracions a la R1

Imatge d'arxiu.

El Síndic de Greuges ha obert una investigació per esclarir què és el que va passar aquest cap de setmana a les línies R1 i R2 de Renfe, quan es van formar grans aglomeracions a l’interior dels vagons de passatgers que tornaven de la platja. Ara el Síndic vol analitzar la prestació del servei i demana un increment de la freqüència de pas de trens per garantir “unes condicions d’accés de qualitat i segures”.

En un comunicat emès aquesta setmana on s’adreça a Rodalies de Catalunya-Renfe, alerta que les aglomeracions d’aquest passat cap de setmana coincideixen amb el retorn de passatgers de la platja, sense mantenir la distància de seguretat i sense control d’aforament per la Covid-19. En l’escrit el Síndic també insta a saber si existeix alguna previsió d’increment de freqüència de trens coincidint amb el període de vacances.

Amb aquesta actuació d’ofici, el Síndic dona continuïtat a les nombroses resolucions que ha emès i a l’informe monogràfic de finals del 2016 sobre els drets de les persones en els serveis ferroviaris a Catalunya, en el qual constata que hi ha “un dèficit d’inversions”.

El Síndic reitera que és “una evidència” que el traçat de la xarxa ferroviària es manté “gairebé intacte” des de fa prop de 40 anys.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *