El Sindicat de Metges de Catalunya denuncia llargues llistes d’espera a l’Hospital Sant Jaume

Pugen les llistes d’espera per proves diagnòstiques i per visitar l’especialista als hospitals de Calella i de Blanes. Així ho ha denunciat el Sindicat de Metges de Catalunya, a l’Alt Maresme, que assegura que els dos centres de salut estan patint aquesta situació. Aquesta tendència és la mateixa a tota Catalunya, segons les dades de Salut, consultades per l’ACN. Amb tot, algunes llistes per operacions han abaixat.

El gener de l’any passat 406.363 persones es trobaven a alguna llista d’espera, pendents que els visités l’especialista. A finals d’any, eren 461.031 les que es trobaven en aquesta situació. En total aquestes llistes d’espera van créixer en més de 54.000 persones.

No és l’única mena de llista que ha augmentat en un any. Pel que fa als pacients que esperen una prova diagnòstica l’increment ha estat de més de 13.000 pacients. A inici d’any era de 161.626 i a finals de 175.005.

També és el cas dels hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Tant en el cas de l’Hospital Sant Jaume de Calella com el de Blanes, el Sindicat de Metges de Catalunya ha denunciat que tots dos centres de salut,  pateixen aquesta situació.

Amb tot, les llistes per cirurgia cardíaca han vist reduït el nombre de pacients que esperen per operar-se. Pel que fa al càncer, hi ha diverses situacions. En el cas del càncer de còlon o de mama hi ha menys persones esperant una operació. Per contra, les que esperen una cirurgia per neoplàsia de pell o per càncer de pulmó han augmentat.

Amb aquesta denúncia, es vol posar de manifest la preocupació tant de metges com dels mateixos pacients, envers les llistes d’espera, que en alguns casos cada dia són més llargues.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *