El sindicat USTEC-STEs titlla al conseller d’Educació de dictador

El sindicat de mestres USTEC-STEs ha rebut amb indignació l’anunci de l’avançament de l’inici del curs escolar al 5 de setembre. S’oposen frontalment a la proposta perquè consideren que els docents no tindran prou temps per preparar-se i denuncien que s’ha traspassat una línia vermella. A més, retreuen al govern que s’hagi modificat una qüestió tan estructural sense cap mena de diàleg i consens amb la comunitat educativa. És per això que ara demanen la dimissió del conseller d’Educació, a qui han titllat de dictatorial i impositiu.

Iolanda Segura, portaveu del sindicat ha exposat en declaracions a Ràdio Calella TV que el consell ha tingut una postura dictatorial i impositiva que no pensen tolerar.

Aquí s’ha traspassat una línia vermella. Educació i el conseller han deixat palès que ens menystenen, que no perdran el temps parlant amb nosaltres i tiraran pel dret. Postura dictatorial i impositiva que no pensem tolerar.

Des del Sindicat defensen que a primers de setembre solen faltar molts mestres per nomenar i això dificulta la coordinació interna dels centres, malgrat que el Departament d’Educació ja ha dit que avançarà un mes els nomenaments de la plantilla estructural, al mes de juny, per tal que al juliol ja estiguin nomenats els equips professionals del curs següent. La portaveu d’USTEC també ha alertat que la qualitat de l’ensenyament se’n ressentirà perquè els professors només tindran dos dies per preparar-se el curs.

Que avancin un mes els nomenaments no vol dir res. Les persones nomenades vindran el dia 1 de setembre. En dos dies s’haurà de preparar tot. Iniciarem el curs amb una realitat que desconeixerem, amb un horari no fixat i amb personal que faltarà, perquè molts cops els substituts no arriben el mateix dia.

Amb tot, USTEC també posa en dubte que el Departament acabi assumint totes les despeses de les activitats extraescolars que es faran durant el mes de setembre per compensar la reducció d’horari. Exposa que les escoles públiques ja fan jornada intensiva durant el mes de juny i Educació no es fa càrrec de les activitats que es fan a la tarda.

Quan demanem diners per millorar l’atenció de l’alumnat, ens diuen que no hi ha. I ara destinaran una part del pressupost a cobrir totes les activitats extraescolars durant un mes? Nosaltres no ens ho creiem, i creiem que les famílies seran les que acabin assumint el cost.

Segura ha indicat que des del Sindicat s’estan organitzant i que en les setmanes vinents anunciaran actuacions contundents.

L’escola concertada també ha sol·licitat una reunió urgent amb el Departament per tal de resoldre les dificultats de caire organitzatiu, laboral i econòmic que aquesta mesura pot comportar.

Recupera l’entrevista al programa La Ciutat: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *