El Sistema d’Emergències Mèdiques reforça el nombre d’ambulàncies amb 24 unitats addicionals

Ambulància00000000

El SEM ha reforçat el dispositiu amb 24 ambulàncies addicionals de Suport Vital Bàsic i Avançat. Aquest reforç s’està donant cobertura a les zones de costa, que augmenten significativament la població. Aquest increment de vehicles suposa 31.812 hores més de cobertura.

A la Regió Sanitària de Girona que és on pertany l’Hospital Sant Jaume de Calella, l’ampliació és de 13 unitats terrestres del SEM fins al 31 d’agost. En aquest sentit, s’han posat ambulàncies de reforç durant les 24 hores a Blanes, Pineda o Lloret (en aquest cas es tracta d’un Vehicle d’Intervenció Ràpida) entre d’altres, mentre que a Calella, Palamós o Palafrugell hi ha reforços de 12 hores.

Òscar Maldonado, tècnic d’ambulàncies de l’Hospital Sant Jaume de Calella, ha explicat que a l’estiu hi ha molts serveis degut a l’augment de població. Moltes de les sortides són de nit per atendre a gent jove.

Està bé, és un reforç que es fa cada any. L’han acotat una mica, perquè abans començava abans el reforç, aquest any, per la crisi, ha sigut més tard, però va molt bé perquè la població incrementa i hi ha molts de serveis. Tot el que sigui població en moviment, cap de setmana, població que ve cap aquí; hi ha més serveis i cap de setmana, sobretot a la nit, per la gent jove i totes aquestes coses que passen al món de la nit, també està molt bé.

Els ofegaments a la platja i els mareigs o cops de calor són també altres situacions en la que es requereixen els serveis de les ambulàncies.

A l’estiu, la població augmenta molt i a la via pública hi ha moltes situacions de mareig, cops de calor… Hi ha coses que no són greus però requereixen d’una ambulància perquè la gent no sap com actuar i encara que no es traslladin a l’hospital sempre va bé la nostra assistència. Aquí, amb el tema platges, hi ha forces ofegaments. Hi ha gent que no es pren el mar massa seriosament i llavors passen les coses que passen.

El CatSalut i el Departament de Salut han reforçat diversos serveis del sistema sanitari per adaptar-se a les demandes de l’època d’estiu i proporcionar una correcte atenció sanitària.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Òscar Maldonado, tècnic d’ambulàncies de l’hospital de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat