El sobiranisme calellenc crea una xarxa local per defensar la democràcia i el referèndum

Integrants del Pacte Calellenc pel Dret a Decidir a l'ofrena floral de l'11 de Setembre del 2014
Integrants del Pacte Calellenc pel Dret a Decidir a l'ofrena floral de l'11 de Setembre del 2014

Entitats i partits sobiranistes de Calella s’organitzen per respondre de manera conjunta contra la judicialització de la política i en defensa de la convocatòria del referèndum d’independència. A l’estela del que va ser el Pacte Calellenc pel Dret a Decidir, impulsen ara la Xarxa d’Acció per la Democràcia i el Referèndum, que està integrada, entre d’altres, per l’ANC-Calella per la Independència i Òmnium Montnegre, i a nivell polític, el PDECat, ERC i la CUP, entre d’altres. S’han reunit en un parell d’ocasions per tal de concretar objectius i accions, i aglutinar d’altres entitats locals.

Josep Barri, de l’ANC-Calella per la Independència, ha explicat que l’objectiu és refermar la unitat d’acció del sobiranisme en clau local.

“Ens anirem trobant tota mena de grups que ideològicament potser no coincideixen en tots els aspectes però en d’altres sí, i per això incidim en la defensa de la democràcia i parlem també del referèndum perquè el país està abocat cap aquest objectiu. En aquest espai ens hi hem de trobar tots”, ha indicat.

La xarxa permetrà que societat civil i partits polítics estiguin coordinats en cas que sigui necessàri mobilitzar-se en els propers mesos, que Barri augura seran convulsos i de molta tensió. “Esperariem que fossin tranquils, de diàleg i debat, però suposem que la lògica parlamentària i judicial de l’Estat espanyol ens porta cap aquí i volem estar preparats i tenir un espai de màxima comunicació i informació”, ha afegit.

Els integrants de la Xarxa d’Acció per la Democràcia i el Referèndum estan convocats a una pròxima reunió, el 6 de desembre, el dia de la Constitució.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat