El somni fet realitat del SJD Pediatric Cancer Center

SJD LEO2

100.000 particulars, 150 empreses i 10 donants fundadors han fet possible la construcció d’un centre especialitzat en la investigació i el tractament del càncer infantil, que començarà a funcionar l’any 2020. Ahir es va fer l’acte simbòlic de col·locació de la primera pedra del SJD Pediatric Cancer Center, en presència de les dues famílies calellenques que han participat activament en la campanya de recaptació “Para Los Valientes” i del seu principal ambaixador, Leo Messi.

El ’10’ del Barça i el representant de la Fundació Stavros Niarchos van aprofitar l’acte d’ahir per anunciar una aportació de gairebé 3 milions d’euros per arribar a la xifra dels 30 milions d’euros necessaris per aixecar el que serà un centre de referència internacional sobre el càncer infantil. Serà un edifici de quatre plantes, ubicat a Esplugues de Llobregat, amb 38 habitacions, 24 box d’hospital de dia, quiròfans i laboratori de recerca.

Simbolitzant els 100.000 particulars que han col·laborat amb la campanya, peces de logo que els petits pacients del Sant Joan de Déu i les seves famílies van muntar per completar la frase “Para Los Valientes”. Tot, sota l’atenta mirada de Messi, que no va poder evitar emocionar-se i que se li saltessin les llàgrimes.

El mateix que van sentir les famílies calellenques Bosch-Cuadrado i Junquera-Tejeda, també presents a l’acte. Nieves Tejeda, mare del recordat Fèlix Junquera, va prendre-hi la paraula per mostrat l’agraïment de les famílies cap a tots els donants.

La clau serà la investigació. Serà un centre obert al món, on tots els nens malalts de càncer hi tindran cabuda, sense discriminacions econòmiques. Un centre fet per tots i per a tots. No seria realitat sempre la implicació i col·laboració de tanta bona gent. De part de totes les famílies, moltes gràcies donants.

PHOTO-2018-10-18-17-05-47En una entrevista a l’Info Migdia, Laura Cuadrado, mare d’un dels nens que va aparèixer a l’espot promocional de la campanya de micromecenatge, ha posat de relleu el gran avenç que suposarà la posada en funcionament del centre especialitzat en càncer infantil.

Serà el centre oncològic infantil més gran d’Europa, amb les millors instal·lacions, perquè els valents que hi hagin de lluitar aconsegueixin vèncer-lo. I que sigui per a tots els nens del món, i que es pugui curar a més gent i en millors condicions.

Cuadrado ha reiterat l’agraïment a tots els calellencs i les entitats locals que s’han bolcat amb la campanya dels petits valents organitzant activitats per recollir fons.

Des de la sortida de la campanya hi ha hagut tanta implicació i tanta solidaritat que tornem a donar les gràcies. Sempre van sortint iniciatives noves des de l’Ajuntament, els comerciants, els gegants, centres educatius o la Policia Local. Totes elles han ajudat a què avui tinguem els 30 milions d’euros.

Les famílies recorden que la campanya no acaba aquí, i que es continua necessitant la col·laboració de tothom per aconseguir el finançament per comprar els aparells i la tecnologia que permetran situar el SJD Pediatric Cancer Center com el centre punter en tractament oncològic infantil d’Europa.

A continuació pots recuperar íntegrament l’entrevista a Laura Cuadrado a l’Info Migdia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat