El temporal marítim s’exhibeix a Calella sense causar desperfectes importants

Calella ha sortit prou ben parada del temporal de vent que ha afectat aquest cap de setmana tot el litoral català, amb ratxes de vent que han sigut de 70 quilòmetres hora de màxim a la ciutat.. Avui encara es manté activada l’alerta del Pla de Protecció Civil PROCICAT per les fortes ventades i també del Pla Especial d’Emergències per Inundacions, ja que l’episodi del temporal encara no ha acabat de remetre.

A diferència d’altres poblacions on el temporal marítim i de fort vent ha causat destrosses importants i danys que costaran de reparar, a Calella no s’ha registrat cap situació extraordinària. El fort onatge ha provocat la inundació de la llera inferior de la Riera Capaspre, que ja tenia l’accés barrat a persones i vehicles. Una mesura de precaució que també s’ha adoptat al Rierany dels Frares, on l’aigua ha quedat acumulada.

El fort onatge va deixar algunes imatges força espectaculars que seguidors de Ràdio Calella TV han fet arribar, com ara el de les onades trencant a la Roca Grossa o d’altres que posen en evidència la falta de prudència d’alguns a l’hora d’apropar-se al bot de l’aigua.

Foto: Albert Arcas

Foto: Albert Arcas

Entre les incidències, la més destacada va produir-se a la guingueta de platja que hi ha just davant l’aparcament del Cementiri Vell. L’aigua, empesa per les fortes onades, va arribar fins a la terrassa del restaurant Nui. Ho recull una de les imatges que s’ha fet viral aquest cap de setmana presa pel calellenc Albert Arcas. La direcció de l’establiment ha explicat a Ràdio Calella TV que el temporal no ha causat estralls importants en la instal·lació, on s’ha filtrat aigua que arrossegava sorra i que ha quedat acumulada a la terrassa. Apunten, com a fet positiu, que la vela ha suportat l’embat del vent, amb ratxes màximes de 70 quilòmetres per hora tant dissabte com diumenge a la platja de Calella. De cara a pròxims temporals, es plantegen col·locar elements de contenció en tot el perímetre de la guingueta -com ara sacs de sorra- per protegir-la de les onades, com ja es fa en algunes platges de Barcelona.

Aquest és el segon cop que la llevantada posa en alerta als guinguetaires de Calella, que tot just acaben d’estrenar instal·lacions. Ara només estan obertes una a la Platja Gran i la de Garbí, el Bahari, que per precacuió i a causa del mal temps té tancat des de divendres.

campdemar_temporalDurant tot el cap de setmana han quedat prohibides les activitats a l’aire lliure. L’Ajuntament de Calella prenia la decisió divendres passat i no s’ha permès l’accés ni al Camp de Futbol de Mar ni tampoc a La Muntanyeta, havent de susprendre les competicions previstes i el programa d’obertura de la instal·lació per a la pràctica esportiva lliure.

 

La mar engoleix el passeig marítim de Pineda de Mar

En d’altres poblacions, el temporal ha deixat una factura molt més elevada. Ahir, a la població veïna havia desaparegut completament el carril bici del passeig marítim i s’havia emportat molts trams de sorra de la platja. S’acabava de malmetre un tram que ja havia patit la llevantada del passat mes de desembre.

Responsables municipals, cossos d’emergències i brigades municipals van estar diumenge fent un seguiment dels efectes del temporal marítim i determinant les actuacions a emprendre de manera immediata. Amb tot, i segons informava ahir l’alcalde Xavier Amor, totes les forces polítiques municipals van acordar remetre informe a les administracions supramunicipals per demanar ajuda econòmica per a la reparació del passeig. Avui, a més, la qüestió s’ha plantejat en una reunió amb el Departament de Costes del Ministeri de Medi Ambient.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat