El Tennis Taula es resigna a perdre espai i competicions per culpa de les obres del Salicrú a la Fàbrica

tt

L’entitat accepta amb resignació la solució presa per l’equip de govern per remodelar l’espai de les instal·lacions a causa de les obres per acollir l’Escola Salicrú a la Fàbrica Llobet-Guri. Es perdrà l’espai de tres o quatre taules, cosa que no fa perillar la seva qualificació de Centre de Tecnificació però si que pot provocar que es deixin de fer a Calella grans competicions catalanes, estatals i internacionals, que fins ara s’han anat fent.

Les obres que menys afecten són les de la secretaria i els lavabos, que continuaran a l’entrada però tot més reduït. Els vestidors nous, amb camerinos, es col·locaran a una zona que ara són pistes, a la franja que actualment llinda amb el darrera de la Sala Polivalent. El club ha lluitat per aconseguir que els vestidors es fessin a la Sala Polivalent, a continuació de la paret que llinda amb el club. Però finalment la solució tècnica i política que s’ha pres és situar-los dins l’actual instal·lació. El president del Club, Jaume Puig, ha argumentat perquè considera millor la primera opció. “És un espai on ja hi ha dos metres, més o menys, buits. I l’escenari, com que és movible, tirant-ho una mica endavant, allà podria haver-hi la possibilitat de posar-hi els vestidors i camerinos i deixar la instal·lació del Tennis Taula tal com està ara“.

Aquests arguments els han defensat a diferents nivells institucionals i polítics i no han aconseguit el seu objectiu, i a més, no han acabat convençuts de la veracitat dels arguments esgrimits pel govern. Puig: “Hem tingut reunions amb tothom, des de l’Ajuntament, Generalitat… hem intentat involucrar a la Federació i la solució és que ens han dit que han d’anar aquí dins i que no poden anar darrera l’escenari perquè la Sala Polivalent no es pot tocar. I amb aquest argument, ja que la Sala Polivalent és una sala insonoritzada, pràcticament ens van convèncer. Però quan vam veure la reforma que van fer per reubicar la instal·lació d’aire, tenint en compte que tots els tubs descansaven a una terrassa, vam dir bé, doncs si es fan aquestes reformes també es podrien fer les reformes dels vestidors. La decisió ha estat que no i en aquests moments ja ho donen per assumit“.

La principal preocupació és la possibilitat de perdre l’organització de set proves on hi participen més de 100 esportistes a cadascuna, com tres Open Catalunya, el Campionat de Catalunya absolut i el de Veterans, el Campus Butterfly i entre tres i quatre estades de tecnificació per temporada. “Això pot implicar la pèrdua d’uns 5.000 visitants a l’any a Calella, i no ho acabem d’entendre tenint en compte que som Vila Europea de l’Esport i el que volem és portar cada vegada més gent d’una qualitat esportiva. Si perdem totes aquestes proves jo crec que Calella se’n ressentirà. I jo no acabo d’entendre ni entendré -acceptarem la solució que ha pres l’Ajuntament però no hi podem estar d’acord- que una ciutat que es diu que és esportiva i de qualitat pugui permetre’s el luxe de perdre entre 5.000 i 6.000 persones per un espai que es pot ubicar en un altre indret“, ha dit Jaume Puig.

En aquests moments l’Open Catalunya s’ha traslladat a la província de Tarragona, igual que el Campionat català Infantil, i hi ha més proves que es poden passar a fer a pobles de Girona o Lleida i a les Borges Blanques.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat