La moció per exigir inversions per a l’Hospital de Calella no convenç al conjunt de l’oposició

hospital

La proposta anunciada pels partits del Govern Municipal, CDC i PSC, que reclama al Departament de Salut que resolgui la situació d’infrafinançament de l’Hospital Sant Jaume i, en conjunt, de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva no comptarà amb el vist-i-plau de totes les formacions de l’oposició. La CUP i ICV s’hi han pronunciat en contra, assegurant que s’hi amaga al darrera un model de serveis sanitaris que prima la viabilitat econòmica del consorci per sobre de les necessitats de la població. Sí que s’hi mostra favorable el PP, que veu la iniciativa com una fórmula per acabar amb els dèficits que arrossega el centre hospitalari. El debat plenari tindrà lloc dilluns vinent, 6 de juny.

Dels quatre partits de l’oposició, tres s’han pronunciat a Ràdio Calella TV sobre la moció que es portarà a aprovació en la pròxima sessió plenària per demanar inversions per a l’Hospital de Calella. Una iniciativa dels membres del Govern Municipal i que Candini confiava que rebria el suport de l’oposició, tal i com va manifestar en fer-ne l’anunci.

Aquesta unanimitat no s’aconseguirà a tenor de les valoracions que han fet la CUP i ICV, que coincideixen en assegurar que, al marge de la reclamació d’inversions, la moció avala un model sanitari que s’ha demostrat fallit.

El regidor portaveu de la CUP, Jan Catà, diu que cal apostar per una gestió totalment pública del consorci sanitari per “garantir que les prioritats s’adiuen a les necessitats reals de la població i no la viabilitat econòmica de l’organisme”. Catà assegura que parlar de l’hospital en aquests termes “espanta una mica”.

Catà posa d’exemple una de les propostes d’acord que inclou la moció i en la que es planteja canviar el llits destinats a pacients de llarga o mitja estada per aguts.

Un aspecte en el qual també hi ha incidit el regidor portaveu d’ICV, Sebastián Tejada, qui recalca que l’objectiu de la Corporació de Salut hauria de ser donar una atenció generalitzada a la població. Assegura que la moció respon a l’estratègia de privatització dels seus directius. “Són mesures que tendeixen a la reducció de despeses i a continuar en la línia de privatització de serveis sanitaris posant quiròfans, segurament, a disposició de les mútues, a la medicina privada en definitiva”, ha dit Tejada en referència a una de les propostes que recull la iniciativa en l’àmbit de l’Hospital Sant Jaume de Blanes.

Tant la CUP com ICV han mostrat la seva sorpresa pel moment en què es presenta la moció, després d’anys de reivindicacions dels treballadors per unes retallades que, afirmen, són responsabilitat dels governs encapçalats per CDC i el PSC.

A diferència d’ells, el PP ha anunciat la seva posició favorable a la moció, entenent que és una bona fórmula per reconduir el dèficit de finançament de la Corporació. “Hi ha un problema de dèficit de la infraestructura perquè els diners que se’ls dona, en comparació amb d’altres hospitals, és inferior. Això provoca que s’incrementi el deute i es fa difícil fer-hi millores, cosa que han estat patint els mateixos treballadors”, ha exposat el regidor Josep Maria Pérez Basart.

En concret, la moció reclama inversions a curt termini per qüestions de manteniment i per a la reforma i ampliació de l’Hospital Sant Jaume.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *