El toc de queda es prorroga a Calella fins el 6 d’agost

El Govern tornarà a sol·licitar l’aval del TSJC per continuar limitant la mobilitat nocturna, entre una i sis de la matinada, en aquelles poblacions més afectades per l’epidèmia. Calella, amb una incidència acumulada a set dies de 542 –dades actualitzades aquest dimarts 27 de juliol–, continua per sobre dels 400 punts que s’han fixat de mínim i, per tant, aquí continuarà vigent el toc de queda fins el 6 d’agost. Després es tornarà a avaluar la situació per decidir si la mesura es perllonga. Un dels indicadors que més es tenen en compte és la pressió hospitalària com a conseqüència de la Covid i les perspectives d’evolució. Ara mateix, a Catalunya hi ha 535 llits d’UCI ocupats.

Calella serà un dels 162 municipis catalans on es prorrogarà el toc de queda nocturn a partir del divendres 30 de juliol i durant una setmana, fins el 6 d’agost. Tots tenen una incidència acumulada a set dies per sobre dels 400 punts –Sant Pol de Mar, Canet, els dos Arenys, Mataró i Malgrat de Mar, Palafolls o Tordera–, o bé que estan envoltades per poblacions que superen el registre. Aquest seria el cas de Pineda de Mar, Santa Susanna, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt o Cabrera, entre d’altres. Així, a tots els municipis del litoral maresmenc no es podrà sortir al carrer entre la una i les sis de la matinada si el TSJC torna a donar l’aval a la mesura.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ho ha anunciat aquest migdia després de la reunió del consell executiu.

És una mesura dura, ho sabem, però també efectiva. Els experts i els tècnics han sol·licitat prorrogar-la (…) Encara estem molt i molt lluny de poder dir que la situació epidemiològica està controlada. Passarem dels 165 municipis que tenim actualment, a data d’avui, a 162.

De la llista en sortiran Sitges, Roses o Tàrrega, entre d’altres. La mesura començarà a aplicar-se a Figueres, l’Ametlla del Vallès o Terrassa. Podeu consultar les poblacions amb toc de queda a Catalunya clicant aquí.

A banda del toc de queda, també es manté l’horari de la restauració i de les activitats culturals, el tancament de l’oci nocturn i la limitació de les reunions socials a un màxim de 10 persones.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *