Pendents de saber si es convocarà o no la consulta de la platja de gossos

Tram de Platja Gran davant del camp de futbol de mar
Tram de Platja Gran davant del camp de futbol de mar

El grup promotor de la consulta sobre la platja de gossos ha sol·licitat formalment que se’ls notifiqui el resultat del procés de validació de signatures que van entrar per registre el passat 24 de maig. Ahir finalitzava el termini de dos mesos per resoldre aquest tràmit i, aquest matí, encara no tenien resposta. Necessiten un mínim de 1.560 firmes, el que equival al 10% de la població de Calella. En van entregar 2.127 en previsió que alguna no complís els requisits: ser major de 16 anys i estar empadronat aquí. Es mostren optimistes en què superaran la xifra i es convocarà la consulta popular no referendària i, per tant, sense que el resultat sigui vinculant. No obstant això, recorden que l’alcaldessa Montserrat Candini es va comprometre públicament a través de Ràdio Calella TV que donaria compliment al resultat.

A mig matí, el grup promotor de la consulta sobre la platja de gossos encara no sabia si ha aconseguit els avals necessaris perquè es pregunti a la ciutadania. Això l’endemà que finalitzés el termini perquè l’Ajuntament de Calella validés les signatures aportades, un total de 2.127. Necessiten que se’n confirmin un mínim de 1.560, el que equival al 10% de la població de Calella. En declaracions a Ràdio Calella TV, Gizane Silva ha explicat que han entrat una instància al registre municipal sol·licitant que se’ls informi del resultat del procés. Amb tot, es mostra convençuda que arribaran a l’objectiu.

No hem rebut resposta. La Llei de Participació Ciutadana estableix que l’ajuntament té dos mesos per donar resposta, però ara per ara no en sabem res (…) Hem presentat una instància perquè ens diguin en quin punt es troba el procés, si és que encara no han fet el recompte.

Fonts municipals van indicar ahir a Ràdio Calella TV que s’informarà públicament del resultat del procés de validació de signatures, sense altra concreció.

El grup promotor va dur a terme una intensa campanya de recollida de signatures per demanar que es convoqui la consulta popular, comptant amb una xarxa d’establiments de la ciutat. Hi podien firmar les persones majors de 16 anys, empadronades a Calella. Silva ha reconegut que algunes no compliran els requisits però que, no obstant això, segur que arribaran a l’objectiu.

Alguna signatura se’ns haurà colat, però en tenim suficients com per arribar a les 1.800 (…) Vam fer un primer repàs i superàvem el mínim estipulat.

En cas que es confirmi, l’Ajuntament de Calella tindrà un termini de tres mesos per posar les urnes i preguntar si s’ha de modificar o no l’ordenança municipal de convivència i civisme que és la normativa que ara mateix prohibeix l’accés dels animals de companyia a la platja durant els mesos d’estiu. L’alcaldessa Montserrat Candini va dir públicament que donaria compliment al resultat de la consulta.

Segons la Llei de consultes populars, l’òrgan de govern té fins a 90 dies per convocar-la. Podria fer-ho entre primers de setembre i fins a finals d’any.

Les persones cridades a les urnes serien majors de 16 anys, empadronades a Calella, i que no tinguin animal de companyia. El grup promotor sempre ha estat molt crític amb l’Ajuntament perquè s’hagi limitat el cens i no es pugui consultar al conjunt de la ciutadania “com sí fan altres poblacions”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *