Gomis (Cs): “Excepte amb la CUP, vaig parlar amb tots els partits polítics”

Imatge d’arxiu

Ciutadans va reunir-se amb representants de Junts per Calella, Esquerra, Calella en Comú i el PSC després de les eleccions municipals. Amb tots, excepte amb la CUP. Ho ha revelat aquest matí el regidor portaveu de la formació taronja, Guillermo Gomis, en una entrevista al programa La Ciutat, en la qual ha lamentat que després se l’hagi negat públicament. Ha matisat que les trobades servien per intercanviar les visions sobre el model de ciutat però que mai se li va plantejar una oferta en ferm per formar Govern.

A Ciutadans se’l van festejar de cara al ple d’investidura perquè el seu vot era determinant per trencar l’empat entre el bloc de Junts per Calella i el PSC i el dels tres partits de l’ara denominada Taula de Confiança (Esquerra, Calella en Comú i la CUP). Gomís va reunir-se amb tots -en algun cas més d’una vegada-, excepte amb la CUP. Ho ha desvetllat aquest matí al programa La ciutat, on ha retret que després l’hagin negat públicament.

El problema és que dir que t’has reunit amb Ciutadans costa (…) No pots venir aquí i dir que no t’has reunit amb nosaltres perquè vam parlar. Amb Núria Freixas de la CUP no vaig parlar, però amb la resta he parlat amb tots.

Gomis ha reconegut que ha agafat el ritme de la política municipal després d’un temps d’adaptació. Que va decidir entrar-hi amb Ciutadans perquè creia que hi ha encara una part de la població que no hi estava representada.

Ha assegurat que Ciutadans fa política pensant en el conjunt dels veïns i veïnes i el seu benestar. De forma taxativa ha negat que tingui acords amb d’altres partits, ni del Govern ni de l’oposició, tal com se li atribueix de forma repetida. Guillermo Gomis porta amb certa incomoditat el paper de desempatar les votacions.

Nosaltres no hem vingut a bloquejar, hem vingut a fer política de ciutat (…) No és fàcil perquè et posicionis com et posiciones, s’interpreta que hi ha un pacte al darrera. I no n’hi ha cap, nosaltres hem escoltat a tothom.

Sota aquesta premissa, avui assistirà al Ple Municipal convocat, entre d’altres, per votar la modificació de les ordenances fiscals que preveuen un increment mitjà del 5,3% d’impostos com la contribució o l’IAE. No ha volgut avançar si hi donarà o no suport, com tampoc ha volgut desvetllar quins seran els projectes als quals condicionarà la seva posició en el debat de pressupostos.

Entre les coses que ha negat en la seva entrevista a La Ciutat, és que aprofiti la situació del país per fer política a Calella. Ha dit que respecta el sentiment independentista però demana que també sigui a l’inversa i que, per tant, no s’exhibeixi aquesta simbologia als edificis públics.

Nosaltres vam demanar d’entrada que els espais públics estiguessin lliures de simbologia. Ho respecto, lo dels presos o polítics presos, l’independentisme… però demano que es respecti la part constitucionalista, encara que es digui que és molt petita, que no ho és tant.

Guillermo Gomis ha exposat que al principi d’optar a l’alcaldia per Ciutadans va rebre alguns atacs per la seva ideologia; però que ara se sent molt ben acollit a Calella.

Al principi sí que em sentia malament perquè Cs no és molt estimat per alguna part de la població. M’increpaven i rebia missatges al mòbil, no era normal, però pensava que anava amb el càrrec. Però ara, tant per part dels companys del plenari com dels veïns, ara puc fer tranquil·lament.

Ha dit que viuria una situació fora del normal perquè companys seus, ha assegurat que d’aquí del Maresme, no poden sortir tranquil·lament al carrer.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.