El turisme recupera el pols

La crisi del turisme a conseqüència de la Covid ha arribat a la seva fi aquest estiu. Així ho constaten des de l’Associació Turística, qui amb les dades de pernoctacions dels mesos de juliol i agost a la mà, fan una molt bona valoració de la temporada turística. I és que entre aquests dos mesos al conjunt de la comarca s’han registrat més de dos milions de pernoctacions amb un agost on s’ha fregat el 100% d’ocupació amb la majoria dels establiments a ple rendiment.

La presidenta de l’Associació Turística de Calella, Sònia Hernández, ha assegurat que aquest estiu s’ha assolit la millor dada d’ocupació turística dels últims dos anys.

Ha sigut una temporada més prepandèmica que pandèmica. Podem parlar de certa normalitat. Amb una ocupació en els mesos d’agost i juliol pràcticament el 100%. Agost ha estat un mes molt bo. Estem molt satisfets d’aquesta recuperació i de poder treballar sense cap mena de restriccions ni gairebé mesures covid.

Per mercats, el francès ha tornat a ser el majoritari aquest estiu. Hernández assegura que és un turista internacional, però proper, i molt independent, ja que sol venir amb el seu cotxe. Li han seguit el turista alemany i el nacional. L’anglès és el que aquest any ha continuat més ressentit.

Com l’any passat el turista majoritari ha estat el francès amb el seu propi vehicle. Ha continuat la tònica. De fet, des de l’ATC estem fent una aposta molt forta per cercar aquesta mena de turisme. Un turista proper i independent perquè ve amb el seu cotxe. També hem de dir que el mercat anglès, amb el que ha passat als aeroports, s’ha ressentit molt.

La part negativa d’aquesta temporada, apunta Hernández, han estat els problemes als principals aeroports europeus, que han patit la tornada a la normalitat després de la pandèmia i la recuperació dels passatgers abans que la malaltia esclatés. La situació s’ha agreujat encara més amb les vagues a les diferents companyies low cost, com Ryanair o EasyJet.

Tot això és conseqüència de la Covid. Ells també estan recuperant la normalitat. Han reduït personal i ara no en troben. També hem de dir que hi ha hagut vagues que han perjudicat i tot plegat, ressent al mercat anglès que era un dels principals del nostre territori.

Amb tot, Hernández es mostra confiada en el fet que arribaran a l’octubre amb un bon còmput total d’ocupació. Malgrat assegura que el setembre és sempre un mes complicat, enguany encara més amb l’avançament del curs escolar.

No arribarem malament a final de temporada. L’Ironman és un reclam molt important que ajuda molt a poder arribar a l’octubre amb una mica de condicions. Tot i que hem de dir que l’avançament del curs escolar també s’ha notat. Igual que l’increment del cost de vida i l’increment de l’energia, que ha fet que el setembre se’n ressenti una mica. Però l’IM i certs esdeveniments que farem al municipi, ajudaran a tenir una ocupació una mica digna.

Això si, la recuperació del turisme ha anat acompanyada d’un encariment dels preus destacable dels allotjaments, concretament del 25,3%, respecte al 16% del conjunt de l’Estat, segons dades fetes públiques per l’INE. Malgrat tot, aquest repunt dels preus se situa 4 punts per sota del registrat al juny.
Des de l’ATC es mostren confiats que la tònica d’aquest estiu serà la mateixa per a les properes temporades i és que les reserves pel 2023 ja comencen a entrar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *