El val escolar serà de 60 euros i per a l’alumnat de primària i ESO

Educació confirma la segona edició del val escolar per a la compra de material escolar per continuar oferint un escut econòmic i social per pal·liar l’increment de preus associats a l’escolarització. De cara al curs vinent 2024-2025 hi haurà algunes novetats. El xec serà per a totes les famílies d’alumnes de primària i secundària de Catalunya, al marge de la renda i si el centre és públic o privat. En rebran només un i per un import de 60 euros, que són 10 euros menys dels previstos inicialment. Educació ho justifica per la situació de pròrroga pressupostària que ha impedit incrementar la dotació econòmica de la mesura. Finalment, enguany es podran bescanviar en qualsevol dels establiments comercials adherits o bé cedir-los als centres educatius i a les AFAs per a la compra agregada de material.

Tres novetats en la segona edició del val escolar que es va impulsar el curs passat i va arribar al 95% dels alumnes de les escoles públiques i concertades de Catalunya.

Aquest pròxim curs 2024-2025, s’enviarà a les famílies d’alumnes de primària i s’ampliarà a l’alumnat d’ESO. Això vol dir que als gairebé mig milió d’estudiants que l’han rebut en el curs actual, s’hi sumaran uns 330.000 alumnes de secundària. En total, el nombre de beneficiaris arribarà a les 790.000 persones.

Aquest increment determina l’import dels vals que es podran bescanviar per a la compra de material escolar, que passarà a ser de 60 euros. El curs passat va ser de 100 euros, repartits en dos vals de 50 euros cadascun.

Finalment, i amb la voluntat de donar resposta a les demandes de diverses associacions de famílies d’alumnes, enguany es podran utilitzar en qualsevol dels establiments comercials adherits o bé cedir-los als centres educatius i a les seves AFAs per a la compra conjunta de material escolar.

Els vals es podran bescanviar fins al proper 30 de novembre

Segons l’acord de govern d’avui, els vals s’hauran de destinar a l’adquisició de material escolar no inventariable, és a dir, elements d’escriptura, papereria, llibres, diccionaris, calculadores, motxilles i jocs educatius, fins al 30 de novembre del 2024.

La distribució dels dos vals per alumne, de 30 euros cadascun, es durà a terme de la mateixa manera que l’edició anterior, per correu postal, i es podran activar des de la plataforma valescolar.cat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *