Els 58 compromisos programàtics del Govern de Junts per Calella i el PSC

En la seva última entrevista, l’alcaldessa de Calella es va comprometre a fer arribar a Ràdio Calella TV el contingut del programa de Govern per aquest mandat 2019-2023 que han subscrit Junts per Calella i el PSC, que van decidir reeditar el pacte després de les eleccions municipals del passat mes de maig. Els dos partits van signar el document el juny i aquest contempla un total de 58 compromisos programàtics, distribuïts en quatre grans blocs. Són: La planificació i manteniment de la ciutat, La Ciutat per a les persones, Economia de la ciutat i un darrer que titulen Compromisos complementaris al pacte, en què expliciten el respecte que es guardaran en tot allò que faci referència a la qüestió nacional.

Montserrat Candini, de Junts per Calella, i Josep Torres, del PSC, van signar els 58 compromisos que marcaran el full de ruta del Govern Municipal de Calella per aquest mandat de quatre anys.

En l’àmbit de la planificació i el manteniment de la ciutat es detallen 17 accions com ara la continuació del projecte de millora del Parc Dalmau, l’eliminació de les barreres arquitectòniques, la remodelació dels carrers Sant Antoni i Sant Pere, convertir l’antiga escola Salicrú en una zona d’oci, esbarjo i lleure, o l’aprovació d’un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal que s’adapti a la realitat actual i afavoreixi la diversitat econòmica. Els partits del Govern també hi inclouen la modificació de l’accés a la gasolinera obrint la via lateral compresa entre els carrers Montserrat i del Mar, i la instal·lació d’un pas soterrani al carrer Àngel Guimerà. Un punt destacat d’aquest apartat és el que fa referència al Teatre Orfeó Calellenc, sobre el qual volen que l’Ajuntament de Calella n’aconsegueixi la titularitat per convertir-la en una sala de petit format.

El segon bloc fa referència al conjunt d’accions relatives als serveis a les persones. Algunes de les propostes ja s’hi ha posat el fil a l’agulla, com per exemple la reforma integral de La Muntanyeta o la instal·lació de parquet al Pavelló del Parc Dalmau. Es comprometen a treballar per ampliar i millorar les infraestructures de l’Hospital, i especialment les Urgències; a promoure l’accés juvenil a l’habitatge, consolidar la Fundació Hàbitat Solidari i a incrementar els pressupostos participatius. En relació al Parc Dalmau, es parla de potenciar-hi les activitats culturals, esportives i lúdiques. També a millorar el sistema de gestió dels aparcaments per mitjà de la creació de noves places i rebaixant el preu dels abonaments de la zona blava. S’explicita que s’estudiarà la possibilitat d’introduir zones verdes en espais de baixa pressió comercial i turística. Dins d’aquest bloc, continuar desenvolupant el projecte “Art i Ciutat”, impulsar polítiques d’igualtat i de defensa dels drets del col·lectiu LGTBI.

El tercer bloc fa referència a l’economia de la ciutat. Entre els compromisos, ampliar les mesures de suport a l’inici d’activitats empresarials, crear l’Oficina de l’Energia per a l’assessorament contra la pobresa energètica i l’Oficina de l’Emprenedor; estudiar la modificació d’impostos i taxes per afavorir la implantació d’activitat econòmica al carrer Sant Jaume i el carrer Jovara; continuar el projecte de dinamització de l’edifici Parkinsol; i fer una memòria anual de cada regidoria en l’àmbit de la transparència.

L’últim bloc de compromisos complementaris del Pacte de Govern explicita que els dos partits tiraran endavant els projectes iniciats en l’anterior mandat i que respectaran els acords amb entitats supramunicipals. Sobre qüestions nacionals, Junts per Catalunya i el PSC van deixar per escrit que tindran plena llibertat de posicionament.

El document programa també recull que es repartiran les presidències de les empreses públiques i que serà cada partit qui proposarà la vicepresidència.

El programa de Govern es va rubricar al juny. Ràdio Calella TV ja va preguntar sobre el contingut del full de ruta en una entrevista al tinent d’Alcaldia i portaveu del Grup municipal del PSC, Josep Torres, el passat mes de juliol.

Descarrega’t clicant aquí el document del “Pacte estable de govern per la ciutat de Calella subscrit per Junts per Calella i el Partit dels Socialistes de Catalunya – Mandat 2019-2023”.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.