Els afectats de l’1 d’octubre a Calella, Sant Cebrià i Sant Iscle “passen a l’acció”

Imatge d'arxiu

El portaveu de la Plataforma d’Afectats de l’1 d’Octubre, Josep Grima, ha explicat aquest matí al programa La Ciutat que en les pròximes setmanes faran pública l’estratègia que emprendran per denunciar la repressió de l’1 d’octubre i exigir que es reparin els seus drets vulnerats. Ho faran conjuntament amb la resta de plataformes i associacions amb qui recentment s’han unit per treballar de forma coordinada en aquesta direcció. Podrien denunciar als qui assenyalen com a responsables de les agressions que la població civil va rebre durant la jornada del referèndum.

No n’ha volgut donar més detalls, però Grima, un dels ferits per les càrregues de la nit del referèndum a l’exterior de l’Hotel Vila i per part d’agents de paisà, ha assegurat que s’han posat d’acord per “passar a l’acció”.

Per nosaltres és important tenir una resposta ferma capa a la justícia (…) El que pretenem no és només denunciar a l’estat sinó als comandaments que van fer que les accions violentes es produïssin a l’Hotel Vila, Sant Cebrià o Sant Iscle. La denúncia anirà a un àmbit concret de l’estat.

Josep Grima ha recalcat que es tracta d’una acció unitària de país, que aglutinarà tots els col·lectius que van patir la repressió durant la jornada de l’1 d’octubre. En el cas dels fets de Calella, ha recordat que van ser agents de paisà de la Guàrdia Civil van sortir de l’Hotel Villa, on s’allotjaven, i van carregar i colpejar als veïns que s’hi havien concentrat per protestar contra la violència viscuda durant la jornada.

El seu propòsit és que es coneguin els fets a nivell internacional, tal com van passar.

Som gent que volem demostrar el que va passar, i no només aquí a Catalunya, on hi ha dubtes, sinó al món. Que s’han vulnerat els nostres drets i volem justícia, no venjança. Exigim justícia.

Al marge d’això, la PAU ha presentat un recurs perquè es reobri la causa que el Jutjat d’Arenys de Mar va arxivar sense que els afectats poguessin declarar i donar el seu testimoni.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *