Govern i oposició s’han reunit per primera vegada després de l’anunci de Buch

Imatge d’arxiu
Imatge d’arxiu

Calella en Comú i la CUP han traslladat públicament algunes consideracions sobre l’actual situació política a l’Ajuntament de Calella, arran de la proclamació de Marc Buch com a cap de llista de Junts per Catalunya. Ho fan després de la reunió que Govern i oposició van mantenir ahir, convocada inicialment per informar de la resolució de la negociació per al desplegament de la valoració de llocs de treball (VLT) del personal municipal. A petició dels cupaires, també es va abordar aquest assumpte pels dubtes que s’han generat en els últims dies i que els actors han volgut esvaïr amb les seves manifestacions públiques. Primerament, la de l’alcalde, el mateix dia de la seva presentació. Marc Buch va dir que tenia un compromís amb la ciutadania i que seguiria treballant per complir amb el pacte que van subscriure el PDeCAT-Junts per Calella i el PSC. Dilluns es reunien els dos partits del Govern i emetien un comunicat, exposant que l’acord segueix intacte i que els seus regidors el seguiran fil per randa. Així mateix, anunciaven la creació d’una comissió de seguiment per garantir-ho. Un posicionament que van refermar en la reunió d’ahir.

L’alcalde Marc Buch i els tinents d’Alcaldia Albert Torrent i Josep Gibert van trobar-se ahir amb els representants d’Esquerra, Calella en Comú i la CUP – Ciutadans va excusar l’absència–.

Sobre el panorama polític que s’ha generat després dels últims esdeveniments, els comuns lamenten que la ciutadania es qüestioni si pot mantenir la confiança amb el Govern de coalició entre demòcrates i socialistes que lidera un alcalde que ha marxat a un altre partit polític. N’ha parlat el portaveu de Calella en Comú, Sebastián Tejada.

Pel que vam sentir ahir, i el que hem sentit en altres declaracions, ens deixa la impressió que la crisi està bastant tancada (…) El que més ens procupa d’aquesta situació és que la guerra d’Ucraïna empitjora, els preus no baixen a les portes de l’hivern, la inflació està al 10% avui ens hem despertat amb la notícia del sabotatge al gaseoducte que ve de Rússia, els contractes del sector turístic s’acaben, l’increment de la pobresa i la vulnerabilitat a Calella incrementarà, que necessitem accedir amb urgència als Fons Europeus, als fons dels programes del Govern espanyol, Generalitat, Diputació… Davant d’aquest panorama, la situació és que l’alcalde marxa a un partit polític de la competència; que la resta de regidors li han perdut la confiança però formalment no fan res per buscar aliances externes –d’alguna anera es conformen–; que el senyor Torres deixa de ser portaveu, imaginem per marcar distàncies amb l’alcalde, els dos partits del govern creen una comissió per vigilar-lo; que l’alcaldessa Candini entra com a assessora a la Diputació de Barcelona amb un sou de 73.000 euros… Davant d’aquesta panorama, la ciutadania de Calella té dret a preguntar-se si pot mantenir la confiança amb aquest Govern Municipal.

La CUP explica que, aprofitant la reunió prèviament convocada, va demanar conèixer de primera mà quines són les intencions de l’alcalde i els partits del Govern per saber si estan “en ordre” per acabar el mandat municipal. La regidora-portaveu Núria Freixas explica que els cupaires parteixen de la consideració que Buch no hauria d’haver agafat l’alcaldia si pensava canviar de partit. “És una decisió contradictòria i faltada de moral”, ha dit Freixas, que demana a l’executiu que se centri a treballar i que estalviï “segons quins espectacles”. Assegura que la CUP no s’ha plantejat en cap moment forçar la sortida de l’alcalde.

No ho hem contemplat en cap moment. A vuit mesos d’unes eleccions, considerem que aquest moviment és una falta de respecte cap a la població de Calella, i un canvi de Govern, també ho seria. S’ha de fer feina, hi ha projectes que tenen previstos, doncs que els tirin endavant de veritat. Esperem que ho facin amb el màxim respecte durant els plens, especialment quan s’acostin les eleccions. No tenim ganes de viure segons quins espectacles dins l’equip de Govern, això no ens agradaria.

A la reunió d’ahir es va informar de la resolució de la negociació amb els sindicats sobre el desplegament de la valoració de llocs de treball, un cop arribat a un acord que se sotmetrà a l’aprovació del Ple Municipal que s’ha de convocar de cara a les pròximes setmanes. Encara no hi ha data concreta.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *